Paul McCartney, uz malu pomoć Beyonce, postao prvi britanski glazbenik milijarder

Foto: EPA

Paul McCartney postao je prvi britanski glazbenik milijarder, pokazala je lista bogatih Sunday Timesa objavljena u petak. Bogatstvo 81-godišnjeg osnivača Beatlesa povećalo se "mnogim turnejama, vrijednim katalogom i uz malu pomoć Beyonce" koja je obradila pjesmu Blackbird. McCartneyjevo bogatstvo procjenjuje se na milijardu funti.

Lista Sunday Timesa pokazala je da se broj milijardera u Ujedinjenom Kraljevstvu smanjio na 165, s rekordnih 177, koliko ih je bilo 2022. godine. Dio razloga leži u planu vlade da iduće godine ukine mjeru da stanovnici UK-a ne plaćaju porez na prekomorske prihode. 

Lista je pokazala kako je naraslo i bogatstvo kralja Charlesa III., za 10 milijuna funti, na ukupno 610 milijuna, zahvaljujući rastu vrijednosti njegovih nekretnina. Slabije je išlo kemijskom tajkunu Jimu Ratcliffeu, koji je ranije ove godine kupio udio nogometnog kluba Manchester Uniteda, izumitelju Jamesu Dysonu te vlasniku tvrtke Virgin Richardu Branson.

Njihova nekoliko milijardi funti vrijedna bogatstva su se smanjila. Listu treću godinu zaredom predvodi investitor rođen u Indiji Gopi Hinduja, vrijedan 37 milijardi funti. 

Pročitajte više