Pažnja, biramo najcringe ples hrvatskih političara

Screenshot: Facebook

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ izazvao je brojne rekcije svojim plesom na bini na posljednjoj večeri Zagreb Burger festivala gdje se opustio uz glazbu. Mnogo je političara koji se nisu dobro snašli u plesu. Evo nekih koji idu u anale plesnih performansa.

 

Andrej Plenković

Tko bi mogao zaboraviti na plesno umijeće Andreja Plenkovića koje je pokazao kada je u Vinkovcima na svečanom mimohodu Vinkovačkih jeseni zaplesao šokačko kolo.

Plenković se uhvatio u kolo te krenuo poskakivati i plesati prateći dvije sudionice u tradicionalnim nošnjama koje su ga okruživale. 

Premijer zaplesao šokačko kolo

PREMIJER ZAPLESAO ŠOKAČKO KOLO Vinkovačkim ulicama prošlo je više od 4.500 članova iz 76 folklorne skupine, 30 konjskih zaprega i 20 jahača, sudionika 53. Vinkovačkih jeseni. Na kraju mimohoda svi su zaplesali, a pridružio im se i Andrej Plenković. Više > https://bit.ly/2MB9Kx8

Objavljuje HRT Vijesti u Nedjelja, 16. rujna 2018.

Zoran Milanović

Naravno, spomenuti Plenkovića, a Milanovića ne bio bi propust. Predsjednik Hrvatske pokazao je da voli feštati kada se u veljači prošle godine opustio na rođendanu rođaka Ante u Glavicama kod Sinja.

Milanović je iz sveg glasa s rodbinom pjevao Večeras je naša fešta, dok je rođak rezao rođendansku tortu. Kad je na red došao stih "ko ne piva, Dalmatinac nije", Milanović je digao i ruku u zrak.

 

Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović pred kamerama se za vrijeme svoje vladavine nije sramila zapjevati, krečila je, pecala, postavljala pločice, pucala iz jurišne puške, navijala za sportaše i tko zna što sve još ne. 

Jednom prilikom zaplesala je slavonski drmeš s Kićom Slabincem. Iz publike su ih promatrali Andrej Plenković (koji nije baš izgledao oduševljeno), Branimir Glavaš i Siniša Kovačić.

Dok su svirale Slavonske lole, predsjednica je zatancala s poznatim pjevačem i zabavljačem, izvijestio je tada HRT, a u nastavku pogledajte video. 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na otvorenju 50. Đakovačkih vezova zaplesala je drmeš s Kićom Slabincem

Objavljuje HRT Vijesti u Petak, 1. srpnja 2016.

Dok je Milan Bandić još bio živ, čak je za njega pjevala na proslavi njegovog rođendana.

 

Jednako je energična bila i nakon što je Hrvatska osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu, a njen ples na tribinama postao je hit.

Vili Beroš

Vili Beroš je nakon izbora 2020. bio toliko sretan da je, kad se sa zvučnika zaorila Igraj moja Hrvatska, počeo pjevati, pljeskati i energično cupkati. Doduše, vidjelo se da stihove baš i ne zna, iako je u tom trenu išao refren. 

Možda je pjesmu u međuvremenu naučio. Za plesanje nismo sigurni.

 

Željko Kerum

Dok je pandemija koronavirusa bila na vrhuncu, Željko Kerum se, unatoč mjerama, zabavljao na tulumu u svojoj konobi u društvu sudaca Županijskog, Općinskog i Upravnog suda u Splitu.

Osim sudaca i domaćina, tu su bili i Ivica Mornar, bivši Hajdukov nogometaš koji je slavio rođendan, te još nekoliko uzvanika. Kerum se pred gostima nije sramio pa je s njima i zaplesao, a kako je to izgledalo, možete pogledati u videu.

Njonjo

Komentara nije nedostajalo ni na video predsjednika sabora Gordana Jandrokovića na kojem pleše na tehno glazbu. Snimljen je u jednom klubu i postao je viralan. 

Vladimir Šeks

I za kraj, Vladimir Šeks.

Iz Ljubuškog je sa svadbe sina Bože Vukušića, glavnog tajnika Počasnog bleiburškog voda, objavljen video dobro raspoloženog Šeksa, koji se raspojasao s bivšim sucem Ustavnog suda Vicom Vukojevićem.

Snimku je na Twitteru objavila Dalija Orešković. "Dirty dancing! E da je još bilo onog pokušaja kad Patrick Swayze podiže u zrak Jennifer Gray!" napisala je u opisu objave.

Dobro raspoloženi Šeks nije mogao odoljeti ni kada je čuo taktove Despacita pa je ponovo pokazao osebujne plesne pokrete na podiju.

 

Pročitajte više