P.Diddy stigao 11.359-ti na maratonu u New Yorku

POPULARNI hip-hop pjevač i producent presretan je što je uspio pretrčati stazu od 42 kilometra ulicama Velike Jabuke uz 35.100 učesnika tradicionalnog maratona iako su ga za vrijeme utrke hvatali bolni grčevi u nogama.

Za to mu je trebalo četiri sata i 14 minuta pa se hvali da je nadmašio poznatu televizijsku voditeljicu Oprah koja je takav maraton trčala 1994.godine 15 minuta duže.

Potpuno iscrpljen ispričao je novinarima kako još nikada u životu nije doživio takve fizičke i mentalne patnje i da je već namjeravao stati, li njegovo tijelo trčalo je dalje.

Za maraton je trenirao oko dva mjeseca i pri tome povrijedio nogu. ije želio odustati jer je svoj podvig namjenio u dobrotvorne svrhe pa je skupio 2 milijuna dolara za javne škole u New Yorku, djecu oboljelu od AIDS-a i svoj fond socijalne skrbi.

Prijavio se za utrku pod svojim pravim imenom Sean Combs i sportski ošišao da bi izgledao kao pravi maratonac.

Pobjednik je bio Kenijac Martin Lel u vremenu od dva sata i deset minuta, ali pravi junak utrke bio je Englez Sir Ranulph Fiennes. Pedesetdevetgodišnjak kojem su prije nekoliko mjeseci ugrađene dvije srčene premosnice pokazao je nevjerovatnu izdržljivost jer je u sedam dana na sedam kontinenata uspio pretrčati sedam maratona.

Na utrkama u Londonu, Kairu, Singapuru, Sydneyu, Santiagu, na Falklandima i u New Yorku pratio ga je njegov liječnik koji je sobom nosio opremu za oživljavanje.

I on je trčao u dobrotvorne svrhe i prikupio puno novaca.

Pročitajte više