Penzić Toni priznao nam je koliko će zaraditi od reklamiranja odijela

Screenshot: N1

"NIJE mi problem jer je za mene ovo druga tura popularnosti. Prvu turu sam doživio još u mladosti. Onda sam reklamirao odijela, hranu, piće... Nema što nisam. Nisam mogao proći ulicom da me ne zaustave i ne popričaju sa mnom", ispričao nam je Taljat Selmani, poznatiji kao Deda Toni, koji je posljednjih sedam dana izazvao nevjerojatnu senzaciju.

Sve je počelo jednostavnom anketom o gripi, a od tada ne prestaje. Tonijeva manekenska karijera naglo je oživjela, a kako doznajemo, rađaju se i neke nove poslovne ponude.

>>>Umirovljenik koji je postao hit: "Nikad nisam bio bolestan, bolest ne postoji"<<<

U razgovoru za Index otkrio je da ga ljudi i sad redovito zaustavljaju na ulici. 

"Zaustavljaju me i sad, kako ne, i previše. Ne mogu proći ulicom, stalno me zaustavljaju da se slikamo. Ali meni to ne smeta. Neka je ljudima drago, ja uvijek volim da je ljudima dobro, onda je i meni dobro", kaže Toni. 

Upitali smo ga udvaraju li mu se gospođe nakon što se proslavio. 

"Primjećuju me, kako ne. Svako malo me neka zove da me nešto pita ili da se slikam s njom, pa i s mužem", otkrio je i priznao da je i u mladim danima oko njega uvijek bilo djevojaka. 

Ganjale su me cure

"Ganjale su me, kako da nisu. Uvijek ima cura kad si mlad i lijep, još ako si i bogat, uvijek su tu. Ipak, mi smo se nekad drugačije ponašali s djevojkama nego današnji dečki. Oni na primjer puste curu da im plati piće, ja to nikad ne bih dopustio. Ne bih ni danas. Muško me može častiti, žena nikako. Ili ću ja počastiti, ili ništa. Žene su nešto drugo, one su lijepe, tople, nježne, neka njima ostane njihovo, muško mora počastiti", bio je čvrst u svojim stavovima. 

Smatra da je u životu najvažnije da si dobar prema ljudima, zdrav i u pokretu. 

"Radio sam za telekom 35 godina, nekad je to bio Gradski telefon. Bilo mi je pedeset kad sam otišao u prijevremenu mirovinu. Još sam mlad bio i htio nešto raditi pa sam prodavao voće. Radio sam i na televiziji. Nekad se dobro od reklama živjelo, ne kao sad kad vam plate parsto kuna. Onda si i po dvije tisuće maraka zaradio u dva dana. To su bili veliki novci", otkrio je. 

Ne želim plaću od Varteksa

A što je s Varteksovom ponudom, hoće li tu nešto zaraditi?

"Od Varteksa ja ne želim ništa uzeti. Ja poštujem tog gospodina jer se trudi izgraditi nešto u ovoj našoj državi. Rekao sam da ću mu pomoći koliko mogu, ne treba mi ništa. Uvijek sam gledao da svakom pomognem. Kad je svima dobro, dobro je i tebi. Što god kome napraviš, uvijek ti se vrati, a ako napraviš zlo, vrati ti se dvostruko, to zapamtite", priča Toni. 

>>>Penzića u Zagrebu pitali boji li se gripe, njegov eksplicitni odgovor postao hit<<<

Smatra da se domaćim firmama treba dati prilika da napreduju. 

"Imamo najljepšu i najbogatiju državu na svijetu. Sve imamo, šume, more... Ja sam Albanac, ali što mene briga što se tamo događa. Meni je bitno što se događa tu gdje ja živim. Domovina je tamo gdje ti živiš i stvaraš", tvrdi. 

Osvrnuo se i na problem mladih koji napuštaju državu. 

"Problem je što nema sigurnog posla. Svatko ide tamo gdje će naći sigurnost. Mi sve prodajemo Švabama, Mađarima, pa daj našem čovjeku neka radi i neka ima pa neće odlaziti. Naravno da mladi odlaze kad tu nema ništa za njih. Nema posla, kako će živjeti. Uvijek je bilo problema, i kad sam ja bio mlad, ali kad je čovjek zdrav sve se može", zaključio je.

Pročitajte više