Pero Galić o zabranama nastupa srpskih pjevača u Hrvatskoj: Svi su naši svirali tamo

Foto: Igor Soban/PIXSELL

PERO GALIĆ, frontmen Opće opasnosti, osvrnuo se na kritike i zabrane narodnjačkih koncerata u Hrvatskoj.

"Svi smo mi tamo. Naša cijela estrada je svirala u Srbiji i gdje god van Hrvatske. Nema ni jedan razlog da razmišljamo o tome drugačije. E sad, je l' to dobro ili loše, to smo trebali puno ranije razmišljat' pa u našem društvu napravit' malo reda. Ali nemam ništa protiv, nek se svi vesele na svoj način i neka puste nas da idemo svojim putem", rekao je Galić za IN Magazin.

Koncert Opće opasnosti povodom 30 godina postojanja benda

Nastupom na splitskom Zvončacu, Opća opasnost nastavila je s obilježavanjem 30 godina postojanja benda. 🥳 Pero Galić je našem Hariju Kočiću pričao o usponima i padovima, komentirao zabrane nastupa srpskim pjevačima u Hrvatskoj te priznao kako nije lako biti i pjevač i obiteljski čovjek.

Objavljuje IN MAGAZIN u Četvrtak, 12. listopada 2023.

Podsjećamo, posljednjih dana narodnjački koncerti su ponovno glavna tema među Hrvatima. Dok Aleksandra Prijović puni i peti koncert u Areni Zagreb, u Zadarskoj županiji u nekoliko dana otkazani su koncerti dvoje srpskih izvođača, Goge Sekulić i Saše Kovačevića, zbog pobune mještana.

Prisjetio se sudjelovanja u ratu

Galić se u intervjuu osvrnuo i na sudjelovanje u Domovinskom ratu s ostalim članovima benda.

"Odrasli smo zajedno, k'o klinci, a zajedno smo bili i na granicama Naše Lijepe, braneći ju…Taj trenutak nesigurnosti, svaki dan krećući tamo negdje, ne znaš da l' ćeš doći nazad… A još stotine želja u glavi, brdo volje i ideja. To je trenutak gdje smo stvarno bili svi k'o jedan ne bi li se to sve čim prije završilo da mi idemo dalje", rekao je.

"Rock je uvijek bio tu, on je najjači od svega toga. Samo dođe do nekog trenutka da se pojavi nekakva nova pričica, malo zapluta i onda se opet vratimo rock and rollu", zaključio je.

Pročitajte više