Pet dana je jela samo u McDonald´su, iznenadilo ju je kako je to završilo

Foto: Instagram

NOVINARKA američkog Cosmopolitana Danielle Tullo odlučila je provjeriti što bi se dogodilo da isključivo jede u McDonald'su. Kako je sama priznala, u tom lancu brze prehrane dosad je uglavnom jela samo kad je bila pijana, mamurna ili u žurbi.

"To je bilo mjesto koje sam povremeno posjećivala. Nije bilo mjesto na kojem slavim godišnjice ili promaknuće, nego mjesto na koje idem ako imam izliku - primjerice jedini je restoran koji kasno navečer radi ili sam toliko gladna da hoću jesti bilo što", tvrdi.

Naglašava da prehrana koja se sastoji samo od brze hrane nije zdrava za nas, što je dokazao i Morgan Spurlock u dokumentarcu "Super veliki ja" iz 2004. godine. Nakon 30 dana prehrane koja se sastojala isključivo od McDonald'sovih hamburgera dobio je 13 kilograma, a liječnici su mu rekli da je nanio nepopravljivu štetu svom srcu.

Kako se to ne bi dogodilo i njoj, Danielle je svoj test odlučila skratiti na pet dana. Osim toga, konzultirala se s nutricionistom kako bi našla alternativu Big Macu i pomfritu.

"Posljednjih godina McDonald's je povećao svoju 'zdravu ponudu', pa su 2004. počeli prodavati kriške jabuka, što je povećalo potrošnju jabuka u Americi triput", piše Business Insider. "Osam godina kasnije na jelovnike u svojim restoranima dodali su nutritivne vrijednosti svakog jela", istaknula je Danielle.

Jelovnik joj se sastojao od salata, bjelanjaka i drugih niskokaloričnih jela iz McDonald'sa. Kako kaže, nije joj bio cilj brojati kalorije zbog mršavljenja, nego je željela spriječiti da njen mali eksperiment završi kao Spurlockov.

Ponedjeljak

Doručak

Velika kava i McMuffin s bjelanjcima

Ručak

Wrap od grilane piletine, salata

Večera

Burrito s kobasicom

Nakon prvog dana bila je gladna i tužna, kaže. Iako joj McMuffin pomaže kad je mamurna, ovog puta osjećala se tužno gledajući papirnatu vrećicu kroz koju je probijala mast. Ni ručak nije izgledao ništa bolje, a salata je bila gumenasta i osušena.

"Navečer sam bila gladna, frustrirana i umorna. Nisam mislila da sam premalo pojela, jednostavno mi se nije sviđalo to što sam jela. Otišla sam po burrito koji nije bio u nutricionistovu planu i bila je to odlična odluka. Koštao je jedan dolar i bio je odličan", opisala je prvi dan.

Utorak

Doručak

Velika kava, McMuffin s bjelanjcima

Ručak

Wrap s grilanom piletinom

Večera

Dva burrita s kobasicama

Osjećala se dosadno i nemirno.

"Probudila sam se jadna, a to nije imalo veze s onim što sam dan prije pojela. Bila sam u McDonald'su koji prodaje ukusne hamburgere, shakeove i pomfrit, a jela sam salate i wrapove. Svetogrđe! Nije mi smetalo što opet jedem isto, samo mi se nije sviđalo hrana koju jedem", napisala je.

Srijeda

Doručak

Velika kava, burrito s kobasicom

Ručak

2 wrapa s pohanom piletinom

Večera

2 cheeseburgera, srednji pomfrit

Bila je sita i zadovoljna.

"Navečer sam išla na večeru s prijateljicom i zamolila sam je da ide sa mnom u McDonald's. 'To je najbolji prijedlog koji je netko dao', rekla je ona. Poput mene, i ona povremeno voli jesti tamo. Postoji pritisak da s prijateljicama idemo u restorane čija hrana super izgleda na Instagramu, ali ispalo je da je puno zabavnije otići u McDonald's i ne uzimati mobitel u ruke. Sjedile smo tamo dva sata i jele dok nismo morale otkopčati gumb na hlačama. Smijale smo se cijelo vrijeme, a platile smo deset dolara svaka. Preporučujem McDonald's za vaš sljedeći izlazak s prijateljicom", piše Danielle.

Četvrtak

Doručak

Velika kava, burrito s kobasicom

Ručak

Wrap s pohanom piletinom

Večera

2 cheeseburgera, čokoladni milkshake

Kako kaže, bila je zadovoljna i sretna.

"Jela sam ono u čemu uživam, ono što sam mislila da mogu jesti samo ako imam izliku za to. Sjajan je osjećaj ne brinuti o tome što ljudi misle ako jedete samo hamburgere i pomfrit iz McDonald'sa, umjesto salata i ručkića koje bi žene trebale jesti. I nisam izgledala pritom ovako:


I osjećala se prilično mlohavo kad je vježbala, priznala je.

Petak

Doručak

Kava, burrito s kobasicom

Ručak

Dva wrapa s pohanom piletinom

Večera

10 McNuggetsa, čokoladni milkshake, srednji pomfrit

Bila je sita i presretna.

"Te večeri otišla sam s dečkom na večeru kojem je bilo drago što nismo vodili uobičajenu raspravu o tome gdje ćemo večerati. Nick i ja uživali smo u romantičnoj, ali kratkoj večeri u lokalnom McDonald'su. U njemu je bio znak: 'Ne možete sjediti dulje od 20 minuta'. Kome trebaju svijeće i romantika", ističe.

Njen je zaključak: "Iako nije najbolje za vaše zdravlje da u McDonald'su jedete svaki obrok, možete uživati u njemu kad god želite. Do kraja tjedna pojela sam četiri cheeseburgera, deset nuggetsa, dva milkshakea i puno pomfrita. I znate što? Nisam dobila ni kilograma. Ne vjerujem u vage, nikad se nisam vagala, ali zbog ovog eksperimenta jesam - i ništa se nije promijenilo. Ukratko - zajebite vage i jedite što god želite. Osim ako se dijete ne morate pridržavati zbog zdravstvenih razloga, planiranje obroka je sranje. Sve o čemu sam razmišljala dok sam jela salate i wrapove bili su hamburgeri i pomfrit koji sam zaista htjela pojesti. Ako želite pojesti prokleti cheeseburger, pojedite prokleti cheeseburger". 

Pročitajte više