Pete Doherty opet uhićen: Kriv za predoziranje bivše djevojke?

PROBLEMATIČNI britanski rocker Pete Doherty ponovno je uhićen, ovog puta pod sumnjom da je drogom opskrbljivao svoju bivšu djevojku, 27-godišnju britansku filmsku redateljicu Robin Whitehead, koja je u siječnju preminula od predoziranja.

Whitehead je, podsjetimo, pronađena mrtva u londonskom stanu njihova zajedničkog prijatelja Petera Wolfea - Wolfmana, također glazbenika. Wolfe je demantirao da su u njegovom stanu konzumirali drogu. Medijima je kazao kako su večer prije nego što je Robin pronađena mrtva pili čaj i gledali film na DVD-u. No, toksikološko vještačenje i snimka nastala te večeri dokazali su suprotno.

Snimka dokazuje da su konzumirali heroin i crack

Policija je, naime, pronašla snimku koju je Whitehead snimila kobne večeri, a s koje je vidljivo da su sa 31-godišnjim Dohertyjem konzumirali heroin i crack. Pete tvrdi da je iz stana otišao prije nego što je Whitehead umrla, ali je naveo kako je ostavio u stanu poveću količinu droge. Osim Dohertyja su uhićeni i Peter Wolf te Gill Samworth, na koju stan glasi, pod optužbom da su ometali istragu i davali lažne iskaze o okolnostima smrti Robin Whitehead.

Nasljednica bogate dinastije Goldsmith posljednjih nekoliko godina snimala je dokumentarac o Dohertyju, s kojim je imala i kratkotrajnu avanturu. Neki od njenih bliskih prijatelja tabloidima su ispričali kako je Robin godinama imala problema s heroinom, a kako ju je dugogodišnji ovisnik Doherty, dok su bili u vezi, još dublje uvukao u taj pakao.

Doherty, koji je osim po pjevanju poznat i po burnoj vezi s manekenkom Kate Moss, u siječnju je na sudu priznao krivnju za posjedovanje heroina. S  drogom su ga uhvatili u prosincu prošle godine i to ispred sudnice. Doherty se pravdao "zaboravnošću" - kaput u kojemu je heroin pronađen, kaže, nije dugo nosio.

Pročitajte više