Petra se obratila susjedima sa Srednjaka: "Pomažete meni i mom psu vodiču. Hvala vam"

Foto: Petra Deša/Facebook

PETRA Deša javila se u Facebook grupu Moji Srednjaci te se obratila susjedima iz kvarta. Zahvalila je ljudima sa Srednjaka koji joj, kao slijepoj osobi, pružaju potporu u svakodnevnom životu. 

"Svako jutro kada idem na posao dok čekam tramvaj na tramvajskoj stanici Knežija uglavnom je ista ekipa. Jedna gospođa mi se čak i predstavila. Živi u Kikićevoj, drugu ne znam poimence, ali uz njih dvije još je jedan susjed. Ne znam je li sa Srednjaka baš ili s Knežije no, toliko podrške mi pružate, toliko ste dragi i dobri da nemam riječi", započela je objavu.

"Naime, moja Drew lagano stari. Dobro je, radi, vodi i hoće voditi - tu nema frke, no stari (prastari tramvaji) su joj postali problem. Neće u njih, ne može. To uopće nije problem danas, kada je sve više niskopodnih tramvaja no, kako mi susjedi daju snagu, kako nam pružate podršku, to je jednostavno za svu pohvalu i zaista, ali zaista vam od srca. Hvala!" dodala je Petra.

Pas Drew ne može ući u stari tramvaj broj 5

"Kada Drew prvi puta nije mogla ući u staru peticu rastužila sam se. Teško mi pada činjenica da je to pas kojemu se radni vijek bliži kraju, ali podržavam njenu odluku da sutra okrene glavu od orme (ono što psi vodiči imaju na sebi kao obilježje da su vodiči) i znam da ću ju samo zagrlit i reći: HVALA ti!", napisala je pa nastavila:

"Susjedi s tramvajske stanice, ove dvije gore spomenute gospodične, svjedočile su par puta tome da Drew neće, dale su i vozaču gestu kako može otići jer pas ne može skakati pa čak i pričekale sljedeću peticu sa mnom, bez teksta sam. Evo, baš jutros. Kišno je, mokro je i dolazi baš ta, prastara petica što mi susjeda i kaže.

Drew ju nije i okrznula pogledom pa smo otišle sa 17-icom preko Trga jer je kiša pa da ne čekamo sljedeću peticu. I tako, susjeda iz Kikićeve prilazi jer je vidjela situaciju i pita, komentira. Evo, nemam riječi, hvala Vam na brizi i razumijevanju, na podršci i pruženoj ruci to jako puno znači. P.S. u onu, fijukavu peticu, nešto mlađu od ove prastare -  Drew hoće", zaključila je. 

Mnogo ljudi sa Srednjaka javilo se Petri u komentarima ispod objave. "Drew je divna i meni je čast što je uređujem u salonu. Želim vam još puno zajedničkih šetnji jer ste obje prekrasne", glasi jedan od komentara.

Pročitajte više