Pilot objasnio zašto piloti smiju zaspati dok voze avion. Da, dobro ste pročitali

Screenshot: TikTok

VIRALNA priča iz aviona o ženi koja je napravila dramu i tvrdila da jedan od putnika "nije stvaran" bila je hit ovog ljeta, no nakon bizarnog ispada putnice pažnja se sada okrenula prema najvažnijoj osobi u avionu

Naime, ponovo je osvanuo viralni video iz 2022. u kojem je pilot odgovorio na statistiku koja kaže da je 46 posto pilota priznalo da zaspu tijekom leta. 

Pilot koji na TikToku objavljuje pod nadimkom @pilot_geeza iznenadio je mnoge pratitelje nakon što je otkrio istinu o tome spavaju li piloti tijekom leta. Točnije, otkrio je ne jednu, nego dvije vrste odmora koje piloti smiju imati dok su na poslu. 

@pilot_geeza #stitch with @mahanlankarani #pilot #pilotsoftiktok #sleepy #flying #tired #fyp ♬ Reflections on 52nd - AGM3

Kontrolirano drijemanje 

"Zaspimo tijekom leta. Postoje dvije vrste odmora koje možemo uzeti dok sjedimo na pilotskom sjedalu; imamo kontrolirano drijemanje i kontrolirani odmor." 

Pilot je dalje objasnio da se to događa isključivo u razdobljima "niskog poslovnog opterećenja" i ako se drugi pilot osjeća "vrhunski". 

"Kontrolirano drijemanje je ograničeno na samo 30 minuta. Nakon tih 30 minuta, ako se osjećam dobro, nastavljamo s normalnim poslovima", objasnio je. 

Kontrolirani odmor 

Dodao je kako je "kontrolirani odmor" ograničen na nešto dulje vrijeme, od 45 minuta: "Nakon tih 45 minuta treba mi 20 minuta da budem siguran da nisam ošamućen." 

Pilot je objasnio da obično uzme šalicu čaja, nešto hrane i ode do WC-a prije nego što se vrati na posao. 

Pročitajte više