Pilot odbio poletjeti avionom zbog imena wireless mreže jednog od putnika

Ilustracija: YouTube

PILOT je odbio letjeti avionom nakon što je jedan od putnika uočio nečije šokantno ime WiFi mreže - "Jihadist Cell London 1".

Incident se dogodio u meksičkom Cancunu, na letu aviokompanije Thomson za Veliku Britaniju, i to samo nekoliko sati nakon terorističkog napada u Manchesteru. Kako nitko u avionu nije želio priznati čije je to ime mreže, pozvana je policija koja je dva sata pregledavala elektroničke uređaje putnika.

Čovjek koji je javio kabinskom osoblju za sumnjivo ime wireless mreže rekao je za The Sun: "Nakon što je pilot obavijestio putnike o problemu, nastala je prava strka. Nekoliko žena je plakalo jer su znale što se dogodilo u Manchesteru."

Meksičke službe sigurnosti dovedene su da riješe slučaj, no WiFi hotspot sumnjivog imena već je bio obrisan. "Ovo je problem sigurnosti koji moramo shvatiti jako ozbiljno. Siguran sam da ćete shvatiti da ne mogu letjeti s nečim takvim u avionu", rekao je pilot u obraćanju putnicima, nakon što nitko nije priznavao krivicu.

"Ako je netko ovo napravio iz zabave, bilo bi vrlo pohvalno kad bi priznao te nam svima uštedio puno vremena. Bilo kako bilo, ovo je neprihvatljivo", poručio je. Kako osiguranje nije moglo pronaći krivca, let je odgođen, a putnici su prenoćili u hotelu.

Pročitajte više