"Pisali su mi užasne stvari": Pričali smo s Talijanom od kojeg Hrvati i Srbi strahuju na Fejsu

Foto: Facebook

OVIH dana valjda nema osobe u regiji koja na Facebooku nije čula za ime Fabrizio Brambilla. Taj nesretni Talijan sasvim je slučajno postao žrtva spam poruke i zbog toga zaradio titulu najomraženijeg tipa među Hrvatima i Srbima na Facebooku.

>>>Ovaj Talijan je najomraženiji tip među Hrvatima i Srbima na Fejsu: "Doći ću u Italiju i ubiti te"<<<

Pronašli smo kobnog Fabrizija, dodali ga na Facebooku (nije nas hakirao) i upitali ga što on misli o cijeloj situaciji, ima li ideju tko je mogao započeti spam te ljuti li se na Hrvate i Srbe što su ga obasuli prijetećim porukama.

"Shvatio sam da se Fejsom širi spam s mojim imenom prije otprilike mjesec dana. Ne znam tko je pokrenuo tu poruku, mogu krenuti s nekim pretpostavkama, ali ne želim to raditi. Nisam osoba koja će optužiti nekoga bez dokaza, a i ne želim sebe izbaciti iz takta. Možda su bili izvanzemaljci, da saznam da su oni, dobro bih im vratio", šali se simpatični Talijan.

"Nisam se bojao kad sam prvi put vidio poruku, no nakon nekog vremena mi nije bilo svejedno. Ali onda sam shvatio da se nemam razloga bojati nečega što je lažno", kaže Fabrizio i dodaje da mu je ionako od tehnologije najvažniji njegov iPad.

Nije ljut na ljude koji su spam shvatili preozbiljno, no ipak kaže da mu je znalo zasmetati kada bi dobivao zaista ružne poruke u inbox.

"Ljutilo bi me samo kad bi mi neki ljudi u inboxu prijetili i govorili mi: 'Ubit ću te', 'Gledaj iza sebe kad izlaziš iz kuće', 'Tražim te i ubit ću te'... To su stvari koje bi svakom smetale. Ali za ostalo nisam ni ljut ni zabrinut, jedino što mogu u ovoj situaciji je smijati se i šaliti se na račun svega", zaključuje Talijan koji je u međuvremenu, zahvaljujući spamu, stekao velik broj Facebook prijatelja iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više