Pismo kraljice Elizabete prodano za 60.000 kn, zna se što je pisalo u njemu

Foto: EPA

OSOBNO pismo nedavno preminule engleske kraljice Elizabete II. u subotu je prodano na dražbi u Njemačkoj za 8300 eura (oko 60.000 kuna), objavili su organizatori.

O kupcu se zna samo da je žena koja živi u inozemstvu. Pismo je prodano na dražbi koju je organizirala aukcijska kuća Eppi u Stuttgartu. Upućeno je njemačkoj jahačici Etti Plesch, rođenoj kao Maria Gräfin von Wurmbrand-Stuppach, čiji su konji dva puta pobijedili na prestižnoj utrci Epsom Derby u Engleskoj.

Kraljica piše "dragoj gospođi Plesch" da je "oduševljena lijepom slikom konja" u svom ladanjskom utočištu u Sandringhamu "koju sam od Vas i gospodina Plescha dobila za Božić". Zatim 40-godišnja kraljica zaključuje svoje pismo zahvale riječima da je strpljenje možda najvažnija osobina u uzgoju konja, uz malo sreće.

U ponudi bilo i pismo iz ureda Lady Di

Ferdinand Benedikt Eppli iz aukcijske kuće rekao je kako je očekivao da će za pismo biti zainteresirane dvije skupine ljudi. Licitacija je počela cijenom od 2600 eura. "Ima entuzijasta koji traže poštanske pošiljke sa zanimljivom poviješću ili od istaknutih pošiljatelja, a tu su i obožavatelji britanske kraljevske obitelji", rekao je uoči dražbe za dpa.

Elizabeta je umrla u rujnu u dobi od 96 godina. Osim kraljičina pisma, na aukciji u subotu u ponudi je bilo i pismo Buckinghamske palače iz ureda Lady Diane.

Pročitajte više