Pitala studente na Harvardu jesu li čuli za Balkan, odgovori iznenadili mnoge

Screenshot: TikTok

BLOGERICA Đamila Stanić, inače rodom iz Zelenortske Republike (male otočne države na istoimenom otočju u sjevernom dijelu Atlantskog oceana), nekoliko je godina živjela u Bostonu, a prošle godine se preselila u Banju Luku te kasnije sa suprugom u Srbiju. Đamila je ponovno posjetila Boston i odlučila upitati studente Harvarda jesu li čuli za Balkan, a našlo se zanimljivih odgovora.

"To je rasistički, mislim" 

Naime, mnogi studenti jednog od najprestižnijih fakulteta na svijetu nisu čuli za Balkan, niti su znali gdje se nalazi. 

@blackbalkangirl Do Harvard students know of the Balkan? Comment down below your thoughts and what video I should do next? #balkan #streetinterview #europe #balkantiktok #europetravel #boston #travel #travelblogger #djamilastanic #harvard #harvarduniversity ♬ original sound - Djamila Stanić

"Balkan?" upitao je jedan zbunjeno, a blogerica mu pomogla: "Da, jesi li čuo za to? Hrvatska, Srbija...", na što je student najprije zbunjeno odgovorio: "To je rasistički, mislim? No, onda se predomislio: "Aha, da, da... Što god." 

"Prvi put čujem za to!" 

Drugi je uspješno pogodio da je riječ o poluotoku, dok je njegova kolegica priznala kako nije čula za Balkan, ali dodala kako zna za Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru. Jedna studentica točno je odgovorila da se Balkan nalazi u istočnoj Europi, no njezin kolega je priznao: "Prvi put čujem za to!" 

Inače, blogerica je u viralnom videu objasnila najveće razlike u načinu života na Balkanu i u Americi, a pratitelje je oduševila videom u kojem je pokazala što se sve može pojesti na Balkanu za 10 dolara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.