Pitali smo Hrvate jesmo li zakinuti na Eurosongu. Svi kažu istu stvar

Video: Index

EUROSONG je jutros glavna tema u Hrvatskoj nakon što je Baby Lasagna završio na drugom mjestu. Hrvati su tužni i mnogi su uvjereni da smo zakinuti jer je publika dala najviše glasova našem predstavniku, a Švicarska je pobijedila zbog glasova žirija. Evo što kažu Zagrepčani.

"Nema drugi, mi smo prvi. Mi smo trebali pobijediti. Definitivno. To je sve namješteno, ali smo mi prvi. Publika je odlučila tko je prvi. Nemamo o čemu više razgovarati. Ja sam slavila jučer jer on je prvak", odlučno nam je rekla jedna gospođa.

Par koji smo sreli kaže da je nemoguće da nije namješteno. "To je toliko... Ma mislim, samo se razljutim jer uvijek to rade. Ne da mislim da je Hrvatska zakinuta, nego sam siguran. Zakaj su dobili najviše glasova publike?", ljut je muškarac. "Moralni pobjednik", uzviknula je žena.

"Svaka čast našima, Švicarska se provukla", naveo je jedan dečko. "Švicarska se nije provukla, Švicarska je dobila zbog glasova žirija. Mislim da je to malo nepošteno bilo. Mi smo u svakom slučaju pobjednici, to je najvažnije", dodala je jedna žena.

"Politika je to"

Jedna prolaznica je rekla da je jako žalosna i razočarana. "On je trebao biti prvi, apsolutno", kaže. "Pobijedili smo, nemamo kaj razgovarati. Zakinuti smo sto posto", rekla je druga. Na pitanje treba li ukinuti glasove žirija, odlučna je: "Da, da i to već odavno. Samo publiku dozvoliti."

"Kažem, kao i uvijek, da nikad nas nisu jako voljeli. Mislim, službeni žiri. Jer po publici smo mi prvi", objašnjava jedna gospođa. Svi prolaznici s kojima smo razgovarali misle da je Hrvatska zakinuta. "On uopće nije kriv, politika je to", navodi jedna djevojka.

"Mislim da nije fer jer koliko god bodova da smo mi dobili, svejedno ga ne bi uspjeli pobijediti zato što je žiri dao sve bodove njemu. Da smo dobili dvije 12-ice, nije nikako korektno", opisuje druga.

Baby Lasagni su poručili da su ponosni na njega i da je fantastično sve što je napravio. "Što se njegove budućnosti tiče, samo neka nastavi pjevati. Tu je doma. Neka mu pripreme doček dostojan cara. Ne kralja, nego cara", poručila je jedna gospođa.

Pročitajte više