VIDEO Pitali smo vas što ćete jesti za Uskrs i baš nismo očekivali ove odgovore

Foto: Index Video

Sadržaj nastao u suradnji s: Arena Centar

OSTALO je svega nekoliko dana do najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. U mnogim domovima pripreme su u punom jeku. Peku se kolači i pogače, boje jaja…

No prije toga treba obaviti kupnju i nabaviti potrebne namirnice pa mnogi odlaze do šoping-centara. Stoga smo obišli Arena Centar i pitali kupce bez čega ne mogu zamisliti Uskrs i uskrsni doručak. Pogledajte video. 

Neki su naglasili važnost obiteljskog okupljanja, dok su drugi istaknuli posebna jela koja spremaju i obvezno jedu već generacijama. 

"Francuska i kuhana šunkica. To definitivno", rekla je jedna djevojka, a stariji gospodin potvrdio je jede šunku i dodao jaja, luk i rotkvice. 

Jedna gospođa napomenula je da tradicionalno jede francusku salatu i janjetinu uz jaja, luk i hren. 

Arenin fashion bunny, ili od milja uskrsni zeko, dijeli poklone i donosi blagdanski duh gdje god se pojavi. I njega smo pitali kakva ga ukusna uskrsna hrana čeka. Objasnio je da na ovaj blagdan obavezno odmah krene sa slatkim - tortom od mrkvice.

Foto: Index Video

Kad smo ih pitali o običajima, jedan je gospodin rekao da kod kuće obavezno organiziraju lov na jaja iako žive u stanu, a ovu tradiciju potvrđuju i mlađi prolaznici. Naravno, mnogi organiziraju nezaobilazni turnir u tucanju jajima. 

Uskrs se u Arena Centru ne vrti samo oko kupovine; to je iskustvo koje spaja zajednicu, obnavlja obiteljske veze i slavi proljeće u svom punom sjaju. 

Sponzorirani sadržaj donose Index i Arena Centar u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više