Pitali smo maturante kako se zamišljaju za 10 godina: "Kao propali bauštelac"

Video: Index

Pitali smo maturante kako se zamišljaju za 10 godina. Evo što su nam rekli.

@index.hr "Malo nogomet, repka i žene." #indexhr #maturanti #zagreb #foryou #norijada #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Malo nogomet, repka i žene"

"Bašutelac propali. Znači dela radio Banovina, onda malo nogomet, kao HNS, repka i žene", rekao nam je jedan dobro raspoložen maturant.

"Kao pjevačica"

"Želim upisati arhitekturu tako da, nadam se, kao arhitektica", ozbiljna je bila maturantica koju smo sreli na Bundeku. "Ja pjevanje u Beču, tako da kao pjevačica", dodala je druga djevojka. Sreli smo i još jednog glazbenika u nastajanju koji se za 10 godina zamišlja na pozornici.

"Imat ću obitelj i nešto svoje"

"Zamišljam se kao neku poduzetnu osobu koja će imati obitelj i koja će živjeti sasvim uredan život i imati nešto svoje", rekao nam je drugi maturant i nije bio jedini kojeg smo sreli, a koji zamišlja da će biti "sam svoj gazda". "Zamišljam se da vozim vlak, s istom ovom ekipom, da ćemo biti kolege i svaki dan piti kao i sad", našalio se sljedeći veseli maturant kojeg smo sreli.

"Na selu"

"Negdje na selu, s kravicama i u nekoj fotelji", skromna je bila naša sljedeća sugovornica. "Ostajem u Hrvatskoj, jedino to znam. Završiti fakultet pa ćemo vidjeti", siguran je bio jedan maturant koji ne planira napuštati zemlju.

Sreli smo i one koji zamišljaju da će voditi Dnevnik, biti informatičari sa stabilnim poslovima, građevinari... Kako se mladi Hrvati zamišljaju za 10 godina, pogledajte u videu.

Pročitajte više