Pitali smo prvu pratilju i curu dinamovca kakva je nova Miss, pogledajte odgovor

Foto: Luka Šangulin/Index

MIA RKMAN sinoć je bila najtraženija djevojka u Zagrebu. Na partyju nakon izbora za Miss Universe (na kojem je ona očito pobijedila) nema tko je nije htio upoznati, čestitati joj ili se fotografirati s njom. Zbog toga se "privođenje" pred našu kameru pretvorilo u dugotrajniji proces nego što smo očekivali. Prvo što nam je priznala bilo je da još uvijek ne vjeruje što se dogodilo. 

Zanimalo nas je što točno misicama prolazi kroz glavu kad čuju svoje ime nakon riječi "nova Miss Universe je...".

"To je osjećaj koji ću pamtiti do kraja života definitivno. Prvo nevjerica. 'Jesam li dobro čula? To sam ja?'. Onda 'To sam ja!'. Sreća, uzbuđenje, nevjerica, predivan osjećaj, ali sve je pomiješano, pokušala nam je dočarati.

Ono što morate znati o njoj jest da dolazi s Korčule, ima 21 godinu, u Zagrebu studira sanitarno inženjerstvo te se želi baviti epidemiologijom u budućnosti. 

"Dolazim iz  medicinske obitelji, otac mi je doktor, dida mi je bio doktor, a brat je šesta godina medicine pa sam se povela za njegovim primjerom", ispričala nam je.

Otkud onda ona na izboru za Miss?

"Sve je to bilo spontano i neplanirano. Najviše sam se htjela prijaviti zbog iskustva, ali i zbog predrasuda koje ljudi imaju prema ženama koje se bave modelingom, koje se prijavljuju na ovakva natjecanja... Mislim da tu ima dosta stereotipskog razmišljanja u vezi ljepote i pameti. Htjela sam da pokazati da žena, iako je lijepa, može postići sve što želi, u bilo kojem području, zdravstvu, medicini, politici...", rekla nam je.

Zanimljivo je da je pitanje koje joj je žiri bio upravo na temu žena u politici. 

"Svijet bi bio bolji da su žene zastupljene u vlasti jer su energičnije i žele narod zaštiti kao svoje dijete. Žene mogu biti sve što žele", rekla je žiriju, a nama je uz osmijeh dodala da je baš imala sreće da je pogodi pravo pitanje.

Odnosi među djevojkama bili divni i stvarno su postale prijateljice, tvrdi.

S njom se slaže i prva pratilja Tea Slavica.

"Našla sam prekrasne prijateljice, svaka od njih mi je čestitala, a svaka je čestitala i Miss. One priče da se cure mrze nisu istina", govori atraktivna Tea.

U duhu tog prijateljstva, pitali smo je kako bi opisala pobjednicu.

"Opisala bih je kao jednu vrckastu djevojku... U nekim trenucima je bila više s drugom ekipom cura, ali sve u svemu, jedna prekrasna djevojka", rekla nam je.

Tea je prije izbora izazvala najviše pažnje zbog činjenice da je njen dečko dinamovac Bruno Petković. On je na izbor donio plišanog medvjedića za svoju dragu te joj je među prvima čestitao.

"Osjećaj je izvanredan, vrlo sam ponosna na sebe što sam prva pratilja, to je jedno prekrasno iskustvo koje ću pamtiti", rekla nam je.

Pročitajte više