Pitali smo slavne Hrvate kako slave Uskrs, evo što su nam odgovorili

Foto: Privatni album / Instagram

DOMAĆE zvijezde uskršnji vikend provode na razne načine, a mnogi od njih ipak ga neće provesti kod kuće, već u nekom drugom gradu, bilo privatno ili poslovno. Neka od poznatih lica s naše estrade za Index su otkrila kako, gdje i s kim obilježavaju Uskrs te u kojim blagdanskim specijalitetima najradije uživaju.

"Ovaj vikend nastupam u Zadru, tako da ću biti u Dalmaciji, gdje ću s dečkom ostati proslaviti Uskrs", otkrila je Maja Šuput koja gotovo svake godine obilježava blagdane u radnoj atmosferi.


"Cijeli život pjevam na blagdane pa u tim trenucima nemam obiteljsko ili tradicionalno okruženje", kaže pjevačica te dodaje kako hranu nikako ne zaobilazi, iako izlazi iz restoranske kuhinje. Također, kada se vrati, sa zaručnikom Nenadom Tatrinovim posjetit će omiljenu članicu obitelji. "Ponedjeljak je rezerviran za ručak kod mame", istaknula je Maja koja je prošlog vikenda slavila djevojačku večer.

I voditeljica Antonija Blaće Uskrs će provesti radno. "Ove godine sam među ekipom koja radi na blagdan. Taman ću negdje biti u avionu, umjesto da jedem puricu, hren, šunkicu i mladi luk, koje posebno obožavam", ispričala je Antonija te dodala kako ipak nema razloga za tugu jer za Uskrs nije kod kuće. "Ništa zato, nadoknadit ćemo obiteljsku atmosferu drugom prilikom. Već smo naviknuti na ove situacije", kaže Šibenčanka.

Njena kolegica i prijateljica Marijana Batinić godišnji je iskoristila za uživanje u blagdanskoj atmosferi u obiteljskom domu. "Uskrs provodim u Splitu s obitelji, na 'materinoj spizi'. Mama mi je vrsna kuharica pa je, kao i obično, pripremila razne specijalitete", pohvalila se voditeljica emisije "Ljubav je na selu" te nam otkrila koje delicije popunjavaju njihov blagdanski stol.


"Uz jaja, pince, kuhanu šunku i domaći pršut, imamo peku za ručak. Svi sastojci su domaći, iz vrta mojih roditelja", kaže Marijana.

Tajana Jurić okupila se s najdražim ljudima izvan granica Lijepe Naše. "Sa svojim curama sam u Beču kod prijateljice koja tu živi. Obiteljsko prijateljsko okupljanje", kaže 37-godišnjakinja te objašnjava kako je to već postalo tradicija.



"Kako smo se svi rasuli po svijetu, već par godina Uskrs slavimo kod naše Darije u Beču. Nikakvi pokloni, samo dragi ljudi i druženje", dodaje Tatjana. Kada je riječ o poslasticama na uskršnjem stolu, i ona ima svoje omiljene: "Sve domaće što doma skombiniramo! Neizbježna francuska pa sve redom... I kakav kolač od jagoda, kakav smo imali prošle godine, naši dečki su ga radili, a-ha!"

Nikolina Ristović s obitelji se zaputila na egzotičnu destinaciju. "Trenutno smo na Šejselima, gotovo cijela obitelj -  Hana, Una, Vidoje i ja", otkrila nam je Nikolina. Iako uživa, ovakvo obilježavanje Uskrsa ipak joj nije praksa. Inače smo redovno na obiteljskom ručku s roditeljima, a moja majka je uglavnom zaslužna za ugođaj blagdana. Ove godine smo to slučajno zaobišli", priznaje Nikolina.

Dekoraterka seta i manekenka Anita Dujić Uskrs tradicionalno slavi u domu svojih roditelja. "Kao i svake godine, Uskrs provodim u krugu najuže obitelji na moru. Ove godine je to jako posebno jer je i Lily s nama. Već smo tjedan dana na moru kod bake i djeda i uživamo u kulinarskim delicijama moje mame, predivnom vremenu i morskom zraku", pohvalila se Anita koja je u siječnju dobila svoju prvu kćer s glumcem Duncanom Broadfootom.



Iako se zabavlja i uživa u omiljenoj hrani kao i svake godine, jedna stvar ipak joj nedostaje da ugođaj bude potpun: "Svake godine je prioritet da se obitelj okupi za Uskrs i tu tradiciju se trudimo održati. Zajedno bojamo jaja, pripremamo kolače, francusku salatu... Nažalost, ovaj put jedino fali Duncan koji nam se nije mogao pridružiti jer radi na novom filmskom projektu na drugom kraju svijeta."

Pročitajte više