Pitali smo tko vam je favorit na srpskoj Dori, ova pjesma je uvjerljivo pobijedila

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

DANAS Srbi biraju pjesmu koja će ove godine predstavljati njihovu zemlju na Eurosongu u Liverpoolu, a nakon što je prošle godine Srbiju predstavljala Konstrakta, koja je ostvarila visoko peto mjesto, ljestvica je postavljena visoko.

Čitatelje Indexa u anketi smo pitali tko bi trebao biti Konstraktin nasljednik, a uvjerljivu pobjedu odnio je 30-godišnji Luke Black sa svojom pjesmom Samo mi se spava.

Drugi u Indexovoj anketi je Hurricane s pjesmom Zumi Zimi Zami, a treći Princ s pjesmom Cvet sa Istoka. Na četvrtom mjestu našla se Zejna i njena pjesma Rumba, dok top 5 zaokružuje Filip Baloš s pjesmom Novi plan drugi san.

Osim u Indexovoj, Luke uvjerljivo vodi i u drugim anketama

Podsjetimo, od 32 natjecatelja srpskog izbora za pjesmu Eurosonga Pesma za Evroviziju, u finale se plasiralo njih 16.

O pobjedniku odlučuju glasovi publike i stručnog žirija. Na stranici eurovisionworld.com, na kojoj se ljudi klade na pobjednika Eurosonga, objavljena je anketa u kojoj fanovi natjecanja glasaju za favorite srpskog izbora. S velikom prednošću u toj anketi vodi Luke Black, kojemu je pripalo 44 posto glasova.

U međuvremenu se Srbija počela penjati na eurovizijskim kladionicama. Prije nekoliko tjedana bila je ispod Hrvatske, no sada je na 14. mjestu, dok je Let 3 na 17. 

Pročitajte više