Pitali smo umirovljenike što bi s 500 milijuna kn na računu: "Našla bih zgodnog tipa"

Video: Duje Odvitović/Nika Sukser/Index

POTAKNUTI primjerom šibenskog umirovljenika Dane Škugora kojemu je na račun leglo skoro pola milijarde kuna, odlučili smo provjeriti što bi zagrebački umirovljenici učinili da se jedno jutro probude i na svom računu ugledaju tu cifru.

Iako je većina rekla da bi postupila pošteno i vratila novac, bilo je i onih (vjerujemo, nešto iskrenijih) koji su priznali da bi se rado počastili putovanjem, novom garderobom, nekretninom, ali i estetskom operacijom.

"Ja bi zahvalio sinu", našalio se jedan gospodin, dok nam je drugi rekao da bi on "umro od sreće". "Tražila bih da se provjeri...", rekla nam je časna sestra i dodala da ne bi prihvatila toliku cifru ni da je poklon. "Pa tko će toliko pokloniti?" rekla nam je.

"Kćeri bih kupila stan i dala bih za domove za nezbrinutu djecu. I otišla bih na Karibe", rekla nam je jedna gospođa. 

"Zabavljao bih se s curama"

"Ja bih ih uzeo i potrošio. Putovao bih svijetom i zabavljao se s curama. Otišao bih što dalje, na Antarktiku", iskren je bio jedan prolaznik.

"Ja bih potrošila na garderobu, i lice bih si sredila. Otputovala bih i našla si zgodnog frajera", nasmijala nas je za kraj simpatična gospođa na Trgu bana Jelačića.

Što biste vi učinili da se jedno jutro probudite s neobjašnjivih pola milijarde kuna na računu?

Pročitajte više