Pitali smo umjetnu inteligenciju kakve su šanse da Let 3 pobijedi na Eurosongu

Foto: Nel Pavletic/Pixsell

ZA MANJE od dva tjedna počinje Eurosong, a Hrvatska je trenutno 17. na kladionicama za pobjednika. Kladionice, doduše, Hrvatskoj predviđaju ulazak u finale, i to sa sedmog mjesta u prvoj polufinalnoj večeri.

Let 3 je u protekla dva mjeseca stekao brojne obožavatelje u Europi i izgledalo je da je pred Hrvatskom jedan od najboljih plasmana u povijesti Eurosonga. No, umjetna inteligencija nije previše optimistična.

"Pjesma "Mama ŠČ!" je predstavljena kao humoristična pjesma s tekstom na hrvatskom jeziku, a Eurosong je natjecanje na kojem se tradicionalno pjeva na engleskom jeziku. Stoga, šanse za pobjedu ove pjesme na Eurosongu mogle bi biti smanjene, s obzirom na to da se publika može teže povezati s pjesmom na nepoznatom jeziku, a također, teže je prenijeti humoristični element na drugi jezik i kulturu.

Međutim, treba imati na umu da se na Eurosongu često pojavljuju različiti žanrovi i stilovi te da ponekad pjesme koje su drugačije i neobične za natjecanje mogu iznenaditi i privući pažnju publike i žirija. Također, o konačnom uspjehu odlučuju i mnogi drugi čimbenici, kao što su scenski nastup, vizualni identitet pjesme, promocija i ostale stvari koje mogu utjecati na dojam koji ostavlja pjesma.

Sve u svemu, teško je dati preciznu procjenu šansi za pobjedu pjesme "Mama ŠČ!" na Eurosongu bez detaljnijeg uvida u konkurenciju, ali ova pjesma bi mogla imati poteškoća u odnosu na druge natjecatelje zbog svoje specifičnosti", odgovara AI na pitanje može li Mama ŠČ! pobijediti.

"Hrvatska ima uspješnu povijest"

Umjetna inteligencija kaže da Hrvatska ima uspješnu povijest na Eurosongu.

"Proboj u finale na Eurosongu ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući i kvalitetu pjesme, izvedbu, scenski nastup, konkurenciju i općenito raspoloženje publike i žirija. Stoga je teško dati preciznu procjenu šansi za prolazak pjesme Mama ŠČ! u finale.

Međutim, pjesme koje su drugačije i neobične za natjecanje često izazovu pažnju publike i žirija, što može biti prednost u odnosu na druge pjesme. Također, Hrvatska ima uspješnu povijest na Eurosongu, s pet plasmana među prvih deset, što bi moglo biti prednost u odnosu na neke druge zemlje.

Sve u svemu, šanse za prolazak pjesme Mama ŠČ! u finale na Eurosongu ovise o mnogim čimbenicima, ali unatoč poteškoćama koje smo spomenuli ranije, svakako postoji šansa da se to dogodi", odgovara na pitanje hoće li Let 3 proći u finale.

Pročitajte više