Pitali smo vas koja vam je najdraža pjesma Marine Tucaković, odabrali ste ovu

Screenshot: YouTube

MARINA TUCAKOVIĆ napisala je neke od najvećih hitova koji su se ikad pjevali na ovim prostorima, a čitatelji Indexa otkrili su u našoj velikoj anketi koji im je najdraži.

Riječ je o pjesmi Što to bješe ljubav, koju je otpjevao Oliver Dragojević. Što to bješe ljubav odnijela je pobjedu s nenadmašnih skoro 6000 pozitivnih glasova.

Drugo mjesto zauzela je pjesma Ti si želja mog života, koju je otpjevao Magazin. Ta balada prikupila je više od 3800 glasova.

Hit Dodirni mi kolena zauzeo je treće mjesto, a u top 5 još su se našle pjesme Tri sam ti zime šaptala ime (Magazin) i Malo mi je jedan život s tobom (Mišo Kovač).

Sve rezultate možete vidjeti OVDJE, a anketa je i dalje otvorena za glasanje.

Preminula je nakon teške bolesti

Jedna od najpoznatijih glazbenih tekstopisaca u regiji preminula je nakon teške bolesti u 68. godini.

Vijest o njenoj smrti potvrdio je za srpske medije njen suprug Aleksandar Radulović Futa.

Marina je posljednjih nekoliko godina vodila bitku s rakom dojke, a stanje joj se posljednjih dana pogoršalo. Nalazila se u beogradskom KBC-u Dragiša Mišović, gdje je bila priključena na respirator. 

Rođena je 4. studenog 1953. godine u Beogradu. Već s devetnaest godina počela je pisati glazbene tekstove, najprije za izvođače popa i rocka, a potom i za folk pjevače.

Prvi veliki uspjeh postigla je 1982. godine kada je za pop grupu Zana napisala pjesmu Dodirni mi kolena. Od tada je svojim tekstovima pridonijela uspjehu mnogih estradnih zvijezda poput Gorana Bregovića, Severine, Zdravka Čolića, Lepe Brene, Željka Joksimovića, Nede Ukraden i drugih.

Pročitajte više