Pitali smo vas tko je najzgodniji hrvatski vaterpolist. Jedan je uvjerljivo pobijedio

Foto: Instagram

HRVATSKA je po treći put u svojoj povijesti prvak svijeta u vaterpolu. Barakude su u finalu  pobijedile Italiju 15:13 i tako je došle do velikog zlata.

Mi smo ovih dana birali najzgodnijeg hrvatskog vaterpolista. Odnosno, vi ste. Čitatelji Indexa glasali su u anketi i izjasnili se da im je Jerko Marinić Kragić favorit.

U trenutku pisanja ovog teksta Jerko je prikupio ukupno 1862 vaša glasa. Drugo je mjesto zauzeo Franko Lazić koji je imao 1534 glasa, a brončanu medalju, barem u ovom natjecanju, uzeo je Ivan Krapić sa 681 glasom. Izbor nije bio lagan, a rezultate ankete možete pronaći ovdje.

Tko je Jerko Marinić Kragić?

Marinić Kragić igrač je splitskog Jadrana i ima 31 godinu. I dok je u Splitu uništavao suparničke obrane, na Europskom prvenstvu, ali onom nogometnom, prije šest godina uhićen je zbog najpoznatijih izgreda u hrvatskoj sportskoj povijesti.

Naime, na utakmici drugog kola grupne faze Eura 2016. godine Hrvatska je igrala protiv Češke. Desetak minuta prije kraja utakmice došlo je do velike bakljade iz dijela publike gdje su bili hrvatski navijači. Utakmica je prekinuta, a cijela država dignula se na noge.

Internetom su kolale razne informacije, uglavnom lažne, o imenima počinitelja. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prozvala ih je orjunašima, što se otad ustalilo kao standardni termin za "huligane koji mrze Hrvatsku", kako su navijače zvali oni koji se nisu s njima slagali.

Većina uhićenih navijača bili su pripadnici splitske Torcide, a među njima se našao i jedan od sadašnjih junaka Hrvatske, tada 25-godišnji Marinić Kragić, koji je već bio profesionalni vaterpolist i s Hrvatskom osvajao medalje.

S Mišurom snimio reklamu za donje rublje

Marinić Kragić je tada igrao u Italiji, gdje je stigao iz splitskog Mornara, u čijoj je prvoj momčadi zaigrao već sa 16 godina. Igrao je za sve mlade selekcije hrvatske reprezentacije, a kao junior osvojio je europsku broncu 2009. i svjetsko zlato 2010. godine.

Hrvatski vaterpolist je inače sa splitskih Skalica i cijeli život je poznat kao veliki navijač Hajduka. Prema izvorima iz više medija, s Torcidom je znao ići na gostovanja i pratio je Hajduk svugdje po Hrvatskoj, ali i Europi.

Zanimljiva je i crtica iz njegovog života iz 2013. godine. S košarkašicom Antonijom Mišurom, koja je tada glasila za najljepšu hrvatsku sportašicu, snimio je reklamu. Postao je zaštitno lice ni manje ni više nego - proizvođača donjeg rublja.

Nedavno postao tata

Splitski vaterpolist nedavno je postao i tata. On i njegova djevojka Ana Koro dobili su prvo dijete. Ana je rodila djevojčicu kojoj su nadjenuli ime Maris, a sretnu vijest podijelila je na Instagramu. Objavila je fotografiju Jerka u bolničkoj zaštitnoj odjeći i napisala: "Uspjeli smo. 2.10.2023."

Vaterpolistu su čestitali i kolege iz kluba Jadran na svom Instagram profilu. "Naš kapetan Jere Marinić Kragić je postao tata prekrasne djevojčice Maris. Čestitamo!" napisali su. Ime Maris je latinskog porijekla i znači "živjeti na moru" ili "dolazi iz mora".

Podsjećamo, Ana i Jerko u vezi su od ljeta 2022. godine, a prije toga su se poznavali više od 10 godina.

Pročitajte više