Pjesma koju je Shakira pjevala prije 12 godina na SP-u i danas je apsolutni hit

Screenshot: YouTube

NAKON vijesti da kolumbijska pjevačica Shakira neće pjevati na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru te da navodno nikada nije ni bila u pregovorima za nastup, prisjetili smo se njezine pjesme Waka Waka (This Time for Africa) koja je bila službena himna Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici 2010. godine.

Pjevačica je u ritmu Wake Wake otvorila SP u Johannesburgu te zatvorila na ceremoniji uoči finalne utakmice Nizozemske i Španjolske. Te iste godine Shakirina pjesma je izabrana za najveći ljetni hit u izboru Gazzette dello Sport i Radija 105.

U pjesmi gostuje južnoafrički sastav Freshlyground. Snimljena je i španjolska verzija pjesme pod nazivom Waka Waka (Esto es África) koja je objavljena u zemljama španjolskog govornog područja.

Waka Waka (This Time for Africa) je 26. lipnja 2010. godine debitirala na 43. poziciji ljestvice Billboard Hot 100, a to joj je i najviša debitirajuća pozicija nakon one koju je do tada postigla pjesma She Wolf. Sljedećeg tjedna se pjesma plasirala na 38. poziciji na ljestvici.

"Imam jaku vezu s nogometom iz očiglednih razloga i doista razumijem što Svjetsko prvenstvo znači mnogim ljudima, uključujući i mene", rekla je pjevačica jednom prilikom za strane medije dok je još bila u vezi s nogometašem Gerardom Piqueom. 

Njezina pjesma je i danas popularna, a do sada je na YouTubeu preslušana 3.2 milijarde puta. Nekoliko dana prije SP-a u Kataru mnogi su se prisjetili Wake Wake pa su u komentarima ispod videa osvanuli brojni komentari kako je ova pjesma "ujedinila cijeli svijet" i da bi se "trebala pjevati na svakom prvenstvu ikad".

Nagađalo se da će Shakira pjevati na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru

Posljednjih se dana nagađalo da će pjevačica, čiji se dom nalazi u Barceloni, nastupiti na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. "Dosad objavljene informacije o njenom sudjelovanju i kasnijem odustajanju bazirale su se na špekulacijama i neslužbenim informacijama", rekli su izvori za EFE.

Zasad je nepoznato koji će sve zabavljači otvoriti prvenstvo jer su neke svjetske zvijezde odlučile da neće sudjelovati zbog socijalne i političke situacije u Kataru. Mediji su izvijestili da će nastupiti Maluma (28), također kolumbijski pjevač, koji bi trebao otpjevati službenu pjesmu, a i Nicky Minaj (39) rođena u Trinidadu i Tobagu te libanonska pjevačica Myriam Fares (39).

Inače, Shakira je nastupila 2020. godine i na finalu američkog nogometa Super Bowl.

Pročitajte više