Pjesma Nizozemske za Eurosong munjevito se penje na kladionicama. Razlog je dirljiv

Screenshot: YouTube

BABY LASAGNA već je danima prvi na eurovizijskim kladionicama, a šanse za pobjedu samo rastu. Hrvatski predstavnik sad ima čak 17% šanse za pobjedu na Eurosongu, dok drugoplasirana Ukrajina ima 15%. Na trećem mjestu se nalazi Italija s 8%.

Ovih dana istaknula se još jedna država koja se munjevito penje na ljestvici, a riječ je o Nizozemskoj. Njihov predstavnik Joost Klein (26) pjeva pjesmu Europapa, a od 29. veljače skočio je s tadašnjeg 21. mjesta na današnje 7. 

Glazbenik, reper i bivši youtuber pjesmu je napravio s nizozemskim reperom Donniejem (29), a stihovi pjesme su pismo Joosta pokojnom ocu koji je preminuo od raka i rekao mu da nema granica za ono što može postići. Pjesma je, kako kaže, prava oda Europi.

"Europapa govori o siročetu koje putuje Europom (i izvan nje) kako bi pronašlo sebe i ispričalo svoju priču. Isprva ga ljudi ne prepoznaju, ali on nastavlja grabiti svaku priliku da bude viđen. Pjesma je posveta mom ocu. Odgajajući me, prenio mi je širok pogled na svijet", izjavio je Klein.

Što vi mislite? Je li Nizozemac bolji od Baby Lasagne?

Pročitajte više