Pjesma o vozačkoj dozvoli ruši sve rekorde, u danu preslušana 17 milijuna puta

Foto: Press

IAKO SMO tek na sredini siječnja, pjesmu Drivers License mnogi već nazivaju hitom 2021. godine. Riječ je o debitantskom hitu 17-godišnje Disneyjeve zvijezde Olivije Rodrigo koji je već poharao glazbene ljestvice, ali i društvene mreže.

Rolling Stone ga je prije nekoliko dana nazvao "pjesmom koju morate znati". 

Nostalgična pjesma uz pratnju glasovira polako se gradi kao priča o tome kako je 17-godišnjakinja napokon dobila svoju vozačku dozvolu. Ali važnu prigodu kvari slomljeno srce: uspjeh je trebala proslaviti s bivšim dečkom koji ju je ostavio zbog "starije plavuše" koja predstavlja, pjeva Rodrigo, "sve u što je nesigurna".

Tako se Rodrigo vozi predgrađima, slomljenog srca i ljutita, pitajući se je li bilo koji od osjećaja ikad bio stvaran. Pjesma je svojevrsni hommage mnogo poznatijoj Taylor Swift i njenom albumu Fearless. Swift je pjesmu podijelila i sa svojim pratiteljima te tako pripomogla ovom glazbenom "boomu".

Drivers License je izašla prije tjedan dana i dosad već ima 26 milijuna pregleda na YouTubeu.

Samo tri dana od izlaska pjesma je srušila rekord na Spotifyu, postala je pjesma (koja nije blagdanske tematike) s najviše preslušavanja u jednom danu. Riječ je bilo o 15 milijuna preslušavanja. Dan kasnije pjesma je srušila vlastiti rekord, tog dana je zabilježeno 17 milijuna preslušavanja.

"Ovo ne možemo usporediti ni s čim dosad", oglasili su se čak i iz Spotifya o tom uspjehu. "Spotify nikad nije vidio novijeg umjetnika koji tako dominira od samog početka i jednostavno nastavlja rasti. Bez presedana je", rekli su iz kompanije za Billboard.

Tko je Olivia?

Rodrigo je karijeru počela u Disneyjevim projektima. Prije pet godina dobila je ulogu u Bizaardvarku, a imala je i glavnu ulogu u High School Musical: The Musical: The Series. 

17-godišnjakinja je i prije ove pjesme bila veoma popularna među tinejdžerima. Na TikToku i Instagramu ima milijune pratitelja, a njena ranija viralna slava od prvog je dana pjesmi dala na popularnosti. U teen krugovima jedno se vrijeme jako puno zanimanja stvorilo oko Olivijine veze s kolegom iz High School Musicala Joshuom Bassettom s kojim je u međuvremenu prekinula. Nagađa se da je upravo njemu posvećena pjesma o vozačkoj dozvoli, kako je opisuju nešto starije generacije na društvenim mrežama.

"Ako Rodrigo već sa 17 godina piše pjesme koje su tako emocionalno snažne kao ova, možemo samo nagađati kamo će odavde otići. Vjerojatno bi mogla postati sljedeće veliko otkriće popa", piše Rolling Stone o mladoj glazbenoj senzaciji.

Pročitajte više