Pjesma završila na vrhu Billboardove ljestvice 65 godina nakon izlaska

Screenshot: YouTube

Gotovo svake godine u prosincu na ljestvici Billboard Hot 100 nađe se najpoznatija božićna pjesma All I Want For Christmas Is You, koju izvodi Mariah Carey. No ne i ove godine. 

Ovoga tjedna na prvo mjesto spomenute ljestvice zasjela je pjesma Rockin' Around The Christmas Tree koju pjeva Brenda Lee. To je prvi put da je ta pjesma zasjela na vrh ljestvice Billboard Hot 100, i to 65 godina nakon objavljivanja pjesme. 

Ušla u povijest kao najstarija pjesma koja je zasjela na vrh ljestvice

Tu je pjesmu Brenda snimila kada je imala samo 13 godina. Sada, u dobi od 78 godina, gleda kako je njezina pjesma najveći hit u svijetu. Također, pjesma je postala tek treća blagdanska pjesma koja je dosegla broj 1 ikada na Hot 100, a ujedno je i najstarija pjesma koja je zasjela na vrh ljestvice. 

Prethodni rekord držala je pjesma All I Want for Christmas Is You, koja je bila stara 25 godina kada je prvi put bila na vrhu ljestvice 2019. Lee je i najstarija osoba koja je ikad bila na vrhu Billboard Hot 100 ljestvice. 

"Sretna sam zbog svih koji su toliko naporno radili da se ovo dogodi", kazala je Brenda za Billboard.

Prešišala Carey i All I Want For Christmas Is You

Bitka za prvo mjesto na Billboardovoj ljestvici nije bila laka. Carey dominira listom svakog prosinca od 2019. godine, pa je iznenađujuće da se ove godine situacija promijenila. Mariah je tih godina uvjerljivo bila prva na listi, a Brenda joj je bila za petama - odmah na drugom mjestu.

Rockin' Around The Christmas Tree producirao je Owen Bradley. Početni utjecaj pjesme na top listama bio je skroman. Lee je najprije s hitovima I'm Sorry i Want to Be Wanted zasjela na prvo mjesto ljestvice 1960. godine. S obzirom na taj uspjeh, njena poznata božićna pjesma iste je godine došla do 14. mjesta. 

Dvadeset godina poslije Rockin' Around The Christmas Tree mnogima je postala omiljena božićna pjesma, a sve zahvaljujući filmu Sam u kući. "To je potaknulo popularnost pjesme. To je jednostavno bio blagoslov", kazala je Brenda. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.