Pjevač benda "Eagles of Death Metal" tvrdi da je mogao ući u Bataclan - ali nije htio

Foto: FAH/YouTube

PJEVAČ američke rock skupine Eagles of Death Metal, za vrijeme čijeg koncerta su u dvoranu Bataclan prošle godine upali militanti IS-a te ubili 90 ljudi, opovrgnuo je da mu je odbijen ulazak u dvoranu na koncert na dan obljetnice napada.

Pjevač Jess Hughes pojavio se u subotu kod Bataclana, koji je ponovno otvoren nastupom britanske pop zvijezde Stinga.

Direktor Bataclana Jules Frutos rekao je za francuske medije da je odbio ulazak Hughesu na Stingov koncert, no Hughes je to opovrgnuo rekavši da se on samo motao ondje pored kluba.

"Zapravo nikad nisam ni pokušao ući na koncert", rekao je Hughes novinarima u nedjelju.

Frontmen EODM-a Jesse Huges ranije ove godine izazvao je nevjericu u Francuskoj izjavom da su muslimanski članovi osiguranja dvorane bili suučesnici u masakru.

Prije godinu dana, 13. studenoga 2015., teroristi islamske države upali su na koncert EODM-a u Bataclanu i ubili 90 ljudi.

Hughes je rijedak primjer desničara među rockerima i veliki je pobornik Donalda Trumpa. Nedavno je bez ikakvih dokaza rekao da su muslimani slavili ispred dvorane kad su čuli za pokolj.

Njegove izjave narušile su ugled benda i razljutile upravitelje dvorane. Nekoliko planiranih nastupa EODM-a na ljetnim festivalima u Francuskoj otkazano je.

Pročitajte više