Pjevačica hita Dijamanti su vječni prodaje svoj nakit

Foto: EPA

Shirley Bassey, poznata po legendarnoj pjesmi Dijamanti su vječni u istoimenom filmu iz serijala o Jamesu Bondu, na aukciji prodaje dio svoga nakita i satova, a prihod je namijenjen dobrotvornim organizacijama.

Velška pjevačica (87) rastaje se od više od 80 vrijednih predmeta, među njima blještavih komada luksuznih kuća Cartier i Van Cleef & Arpels, na aukciji u Sotheby'su 10. listopada u Parizu. "Ova kolekcija je eklektična i pokazuje njezinu veliku osobnost i status superzvijezde", rekla je Nikita Binani, direktorica nakita u londonskom Sothebyju.

Među najvrjednijim komadima je dijamantna ogrlica koja se procjenjuje između 270 i 320 tisuća eura, Cartierova dijamantna i zlatna niska koja se procjenjuje na 200 do 250 tisuća eura, žuti dijamantni prsten za 165 do 200 tisuća eura i smaragdna i dijamantna ogrlica Van Cleef & Arpelsa, koja se procjenjuje između 60 i 70 tisuća eura.

"Skupljanje nakita za mene je poput skupljanja uspomena, a ova kolekcija ih je puna. Svi komadi su značajni i pričaju svoju priču, bilo jesam li ih kupila sebi ili su mi poklonjeni", priopćila je Bassey. Uz klasik Dijamanti su vječni iz 1971., Bassey je poznata i po glazbenoj temi za druga dva filma o Jamesu Bondu, Goldfinger iz 1964. i Operacija svemir iz 1979. godine.

Pročitajte više