Slavna pjevačica javno zahvaljuje Musku: Prije njega izgubila sam puno novca

Foto: Instagram

NIJE trebalo dugo čekati da se stvari na Twitteru, nakon što ga je kupio Elon Musk, počnu mijenjati. U skladu sa svojom filozofijom slobode govora, Musk je vratio pravo objavljivanja nekim korisnicima kojima je to pravo bilo oduzeto, a jedna od njih je i reperica Azealia Banks.

Tim je povodom uputila Musku javnu zahvalu. "Moram zahvaliti Elonu što je kupio Twitter, vratila sam se..." Napomenula je i da, zbog toga što nije bila prisutna na Twitteru, izgubila je puno novca jer nije imala pristup dijelu fanova i važnom marketinškom kanalu. Suosnivača Twittera Jacka Dorseyja, s kojim je bila u sukobu, nazvala je rasistom te ga je optužila da je ugrozio njen status umjetnice.

Banks je na Twitteru prethodno objavljivala kao @azealiabanks, a na Instagramu je objavila kako je napravila novi profil, @azealiashere.

I dok jedni slave, drugi, poput glumice Jameele Jamil, Twitter napuštaju iz straha da će postati potpuno dereguliran i da će na njemu prevladavati raznorazni oblici govora mržnje i nasilništva.

Pročitajte više