"Plan da iskoristim djecu za špijuniranje bivšeg muža obio mi se o glavu"

Ilustracija: Instagram (na fotografiji nisu osobe iz teksta)

ŽENA iz Australije opisala je neugodnu situaciju u kojoj se našla zbog znatiželje da sazna više o novoj curi njezinog bivšeg supruga.

"Znam da to nisam trebala napraviti, no kad su mi se djeca vratila od tate i rekla mi kako on ima novu djevojku, umirala sam od znatiželje", započela je svoju ispovijest za australski kidspot.com.au.

"Prošle su tri godine otkako smo se Patrick i ja razdvojili. Krenula sam dalje i u vezi sam s odličnim tipom posljednjih godinu i nešto, dok se Patrick uvijek činio sretnim sam. Znala sam da je u vezi - prijateljice su vidjele njegovo lice na raznim aplikacijama za upoznavanje - no koliko ja znam, nije postojao nitko ozbiljniji.

Nije da bi mi rekao da je. Patrick i ja nismo se rastali u dobrim odnosima i još uvijek je bilo tenzije. No nitko mu se nije sviđao dovoljno da je upozna s naše dvoje djece, Jasperom (10) i Lily (7).

Onda, jednog dana to se dogodilo

Djeca su došla s vikenda od tate i rekla mi kako tata ima novu djevojku koju im je želio predstaviti. Sve što su rekli je da se zove Denise i da nema svoje djece.

Osjećala sam se čudno

Krenula sam dalje, ali bilo je nešto čudno u tome da znam kako je i Patrick napravio isto. Tko je ona? Kakva žena ga je natjerala da se ponovo želi skrasiti?

Probala sam oprezno saznati više, no to je bilo sve što su djeca znala. Pitala sam ih jesu li uzbuđeni što će upoznati Denise i rekli su da jesu. Stala sam na tome.

Zatim, sljedeći put kad ih je tata trebao pokupiti, imala sam goste kod sebe. Možda sam popila nekoliko čaša vina i kako je popodne prolazilo, počela sam razgovarati sa svojom susjedom Donnom o Patrickovoj novoj curi.

Donna se našalila kako je mislila da je Denise 22-godišnja studentica ili 60-godišnja administratorica iz njegovog ureda. Čitav razgovor samo je pojačavao moju znatiželju i htjela sam znati istinu.

Onda, taman prije nego što je Patrick trebao stići, pitala sam Jaspera da sazna nešto više o Denise. 'Pitaj tatu što na radi i koliko ima godina, gdje živi i hoće li živjeti zajedno', rekla sam. 'Ali neka bude suptilno, ok?'

Uključivanje djece za utažiti vlastitu znatiželju bila je moja prva greška

Očekivati pak od 10-godišnjaka da bude suptilan bila mi je druga greška.

Odmah kad je Patrick stigao, Jasper i Lilly skakali su oko njega kao što to obično rade. Zatim, prije nego je itko imao prilike nešto reći, Jasper je započeo.

'Hej tata, što Denise rade?', pitao je.

Patrick je izgledao iznenađeno, no prije nego je imao prilike odgovoriti, Jasper je nastavio.

'Koliko je stara? Hoćete li živjeti zajedno?'

Zatim me zbilja uvalio.

'Što si još htjela da pitam, mama?', pitao je.

Patrick je buljio u mene, bez riječi, nekoliko trenutaka. Vidjela sam da razmišlja kako se nositi s ovom super neugodnom situacijom, pa sam napravila jedino što sam mogla. Počela sam se smijati.

Zatim se Jasper nasmijao pa se i Lily nasmijala, iako nije imala pojma čemu se mi smijemo.

Patrick je izgledao kao da mu je neugodno i rekao je da mora ići te da će Jasperu odgovoriti kad dođu u auto. Nije vidio smiješnu stranu čitave situacije.

To je bilo prije dva tjedna i nemam više informacija. Naučila sam lekciju - više djecu ne pitam ništa".

Pročitajte više