Planetarno poznati DJ plagirao pjesmu trap-cajkaroša kojeg obožavaju Hrvati?

Foto: Instagram

JONAS BLUE je planetarno popularni engleski DJ čiji se pregledi na YouTubeu trenutno broje u milijardama, a trenutno traje istraga o tome je li on plagirao trap-cajkaroša Stefana Đurića Rastu, točnije njegovu pjesmu "Maroko".

Srpski Noizz piše da je riječ o Jonasovoj pjesmi Billboard koja je izašla prije pet dana i zasad ima nešto manje od 200 tisuća pregleda na YouTubeu. Rastin tim sumnja da je Jonas uzeo glazbu iz Maroka, hita koji je izašao u ožujku ove godine i dosad je pregledan više od 13 milijuna puta. Na Maroku je radio i Alen Sakić, sin preminulog kralja narodne glazbe Sinana Sakića.

Glazbu je skladao Rasta, a zbog kompleksnosti situacije, piše Noizz, on je od svog pravnog tima dobio savjet da se ne oglašava o ovom slučaju. Iz srpskog predstavništva Universala, Jonasove izdavačke kuće, također nisu željeli ništa komentirati za srpski medij.

Inače, Rasta je samo jedan od trap-cajkaroša za kojima trenutno luduju mladi Hrvati, a zgražaju se svi stariji od 30. Rasta je utemeljitelj diskografske kuće Imprint Balkaton, a poznat je i po tome što je korištenje Auto-Tunea u pjesmama doveo na sasvim nove razine.

Rastu su proslavili hitovi Kavali i Kavasaki koji su i danas neizostavan dio repertoara u (uglavnom cajkaškim) klubovima diljem regije. Njegove pjesme na YouTubeu imaju i po nekoliko desetaka milijuna pregleda.

Pročitajte više