Plitvice imaju svoj parfem, kad čujete koji su sastojci u njemu htjet ćete ga odmah

Foto: Press

AKO mislite da Plitvice prekrasno izgledaju, čekajte samo da osjetite kako mirišu. Naime, vjerojatno najpoznatiji hrvatski nacionalni park dobio je svoj parfem naziva Plitvice.

Baza parfema je šljiva, mahovina, đurđice te orhideja - vrste tipične za područje Plitvica. Naime, malo ljudi zna da na Plitvicama raste čak 50 vrsta orhideja. Biljne vrste te neopisiva ljepota prirode bile su inspiracija za ovaj neobični suvenir koji će turisti sigurno rado ponijeti sa sobom kao uspomenu.

"Prošle godine zaključili smo da na području velikog turističkog potencijala oko Plitvica, postoji vrlo malo kvalitetnih premium proizvoda koji bi turistima dali dodatnu vrijednost, uspomenu i emociju. Ako idemo lokalnije, rijetko ćete pronaći suvenire posebnije od lokalnih delicija, odjevnih detalja, figurica i majica. To je svakako potrebno i lijepo, ali naša vizija bila je usmjerena na nešto drugačije. Željeli smo napraviti odmak, a opet dati notu Plitvica i Like. Parfem Plitvice je bio odgovor na našu viziju o kojoj sada tržište mora reći svoje, nadamo se da će ideja biti prepoznata", rekao je Ante Fumić, jedan od kreatora parfema, za hrturizam.hr.

"Što se tiče kvalitete, napravili smo pravi ženski parfem. Dakle ne toaletnu vodu, niti inačice parfema kakvih ima na tržištu, već originalni parfem s notama biljki orhideje, šljive i mahovine, kako bi priča bila što autentičnija. Plitvice zaslužuju kvalitetu, vjerujemo da će naš parfem širiti svjež miris diljem svijeta i u mnogim dalekim državama na drugim kontinentima, u posebnim prilikama", zaključuje Fumić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.