Pobačaj nije uspio i rodila je sina koji joj je umro na rukama

Ilustracija: Youtube

PAR iz Lancashirea morao je donijeti tešku odluku o prekidu trudnoće zbog urođene bolesti svog nerođenog sina, međutim nešto je pošlo po krivu i dijete se rodilo.

Sofia Khan bila je u 25. tjednu trudnoće kad su doktori shvatili da njezino nerođeno dijete ima urođenu bolest kralježnice, tzv. spinu bifidu, i da vjerojatno neće moći dugo živjeti. Sofia i njen suprug Shakeel, koji već imaju 18-mjesečnog sina Mustafu, odlučili su poslušati savjet doktora i prekinuti trudnoću smatrajući da je to u najboljem interesu djeteta koje nije zaslužilo patiti čim dođe na svijet.

''Bila sam shrvana kada smo saznali za njegovu bolest, ali sam ipak mislila da ćemo nekako to prebroditi i da će ga operirati kad se rodi, no daljnje pretrage su pokazale da dijete nema ni zglobova koljena te da ima tekućinu oko mozga'', ispričala je Sofia za Fabulous Online.

Ona i suprug odlučili su poslušati liječnike te su stigli u bolnici u kojoj ju je čekao abortus dug tri sata tijekom kojeg se majci daje injekcija u trbuh kako bi se zaustavilo djetetovo srce, a nakon toga žena mora roditi mrtvi fetus. Nakon davanja injekcije, doktori su napravili ultrazvuk dva puta i potvrdili da je srce djeteta stalo.

No dok je čekala da krene porod, Sofia je osjetila udarac iznutra. Rekla je za to primalji, no ona joj je odgovorila da je ''to jednostavno ne moguće''.

Deset sati kasnije Sofia je rodila.

''Čula sam djetetov plač i mislila sam da umišljam, ali onda sam vidjela babicu kako trči s djetetom u rukama i zaziva upomoć. Vratila se kod mene s djetetom i upitala me što želim napraviti. Više mi ništa nije bilo jasno'', priča Sofia koja je dijete uzela u ruke, plakala, mazila ga i ljubila.

''Bio je borac. U kralježnici je imao rupu i bio je u groznom stanju, ali držao se tako još cijeli sat u mom naručju. Moram misliti da se odlučio roditi samo radi toga da upozna svoju majku'', dodala je Sofia koja je malenog nazvala Mohammed Rehman i sahranila u blizini svog doma.

Potresena majka kaže da nije ljuta na liječnike jer procedura nije dobro prošla već da je ljuta jer je nitko nije saslušao.

Pročitajte više