Pobjednicu Eurosonga prozvali za plagiranje. Tvrde da je Tattoo kopija dviju pjesama

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ŠVEDSKA predstavnica Loreen drugi je put osvojila prvo mjesto na Eurosongu i napravila je to s pjesmom Tattoo. Loreen je i prije početka Eurosonga slovila za glavnu favoritkinju, ali neki mediji, kao i korisnici društvenih mreža tvrde da je njezina pobjednička pjesma zapravo plagijat.

Španjolske novine ABC objavile su da ih Loreenina pjesma dosta podsjeća na druge pjesme. Napisali su da neki dijelovi pjesme imaju elemente iz pjesme ABBA-e The Winner Takes It All, a naglasili su i da ih refren podsjeća na Euphoriju, pjesmu s kojom je Loreen pobijedila na Eurosongu 2012. godine.

Plagirala nekoliko pjesama?

Isto tako, tvrde da instrumentalni dio u uvodu pjesme Tattoo ima elemenata iz uvoda pjesme Flying Free koju izvodi Pont Aeris, a ta je pjesma nastala još 1999. godine.

Ova se teorija proširila i društvenim mrežama pa je tako jedan korisnik Twittera podijelio i kompilaciju tih pjesma u usporedbi s pjesmom Tattoo.

"Žiri je glasao za plagiranu pjesmu. Trebali su pobijediti Finci, žiri je korumpiran kao i uvijek. Izgubio sam vjeru u Eurosong", poručio je razočarani fan.

Bilo je još onih koji su primijetili da ih Tattoo podsjeća na neke druge pjesme, kao što je pjesma Mike Newton V Pleny...

Spomenimo kako je Loreen završila na prvom mjestu s ukupno 583 boda, a Finci su bili drugi s 57 bodova manje. Hrvatski predstavnici, koji su mnogima bili senzacija i predviđao im se vrlo visok plasman, završili su na solidnom 13. mjestu sa 123 boda.

Pročitajte više