Pobjednik MasterChefa za Index komentirao spornu snimku i otkrio planove za dalje

Foto: Press

POBJEDA Ivana Temšića u ovogodišnjem MasterChefu razveselila je većinu gledatelja, što se dalo naslutiti po oduševljenim reakcijama na društvenim mrežama.

Međutim, nekoliko dana nakon proglašenja pobjede u javnost je procurila Ivanova snimka iz prošlosti koja se brzo proširila društvenim mrežama. Najbolji amaterski chef u Hrvatskoj sad je za Index komentirao tu snimku, ali i otkrio u kojem smjeru želi krenuti sa svojom karijerom.

"Iz svake svoje greške sam izvukao životnu pouku"

"Kroz kuhanje, ali i život vodim se istim konceptom: učenjem iz grešaka. Njih sam napravio mnogo i iz svake sam izvukao životnu pouku. Radio sam stvari koje nisu na diku i ponos, ali drago mi je što sam kroz njih prošao jer su me definirale u osobu koja sam trenutno. Najviše štete sam napravio sebi i svojoj okolini i zbog toga žalim, ali prošlost je prošlost i tamo bi trebala i ostati. Svjestan sam svojih postupaka iz prošlosti koji su bili nepotrebni, ali smatram da me svaki od njih ojačao i opametio. Kuhinja je uvelike doprinijela odmicanju od toksične okoline u kojoj sam se nalazio, a zahvaljujući volji, želji, ambicioznosti i snazi, pokazao sam svoje afinitete i staloženost", ponavlja Ivan o spornoj snimci.

"Smatram da svojim postupcima mogu pokazati kako se sa samog dna, kroz rad i fokus, mogu postići velike stvari. Kroz MasterChef pokazao sam sebe i smjer kojim ću se voditi i dalje i svima koji me osobno poznaju potvrdio koliko mogu i želim. Život piše čudne priče, sami odabiremo svoje puteve, ali nikada nije kasno da ih i promijenimo, a ja mogu biti primjer ostalima da put biramo sami", poručuje.

Skroman je i kad treba komentirati svoju pobjedu. Smatra da je na tronu završio jer je, "kad je bilo najpotrebnije, radio najmanje sitnih grešaka".

Najdraže jelo koje je imao priliku pripremiti u MasterChefu mu je bila njegova interpretacija carbonare sa svinjskim mozgom. "Sviđa mi se koncept koji stoji iza jela, ali i ideja, no svakako je potrebno još finesa kako bi jelo bilo na zavidnoj razini", dodaje.

"Počeci su bili papreni"

Ivan nije samo vrhunski amaterski kuhar već je i student gastronomije. Hrana u njegovom životu već neko vrijeme ima veliku ulogu.

"Tijekom godina lutanja i istraživanja hrana je preuzimala sve veći dio mog života. Počeci su bili papreni, a jedno od prvih jela su bile tortilje s piletinom. Taj comfort food je igrao glavnu ulogu i postepeno prelazio u sve ozbiljnije kreacije. Studij menadžmenta i gastronomije je bio sljedeća stepenica, izučavanje u profesionalnijem smjeru", prepričava nam.

Veliki je zaljubljenik u talijansku kuhinju.

"Vodim se time da se od malo kvalitetnih namirnica može dobiti jako ukusno, kreativno i vizualno primamljivo jelo. Naposljetku, veliki utjecaj talijanske kuhinje, uz korištenje mediteranskih namirnica, možemo vidjeti i u Dalmaciji", kaže.

"Od hrvatskih chefova najviše poštujem Skoku i Zirojevića"

Pitali smo ga u kojem bi hrvatskom restoranu najviše volio raditi te koji hrvatski chef mu je najveći uzor.

"Nije mi bitno ime restorana, već mogućnost učenja i napredovanja jer sam početnik i površina je tek zagrebana. Izuzetno puno naučio sam od žirija MasterChefa i zahvalan sam im na tom", skromno poručuje.

"Kuhinja je dinamično okruženje, trendovi se mijenjaju jako brzo i nemoguće je znati sve, ali svakako težim tome. Od hrvatskih chefova, iako nisu okrunjeni Michelinovom zvjezdicom, najviše poštujem Davida Skoku i Hrvoja Zirojevića zbog koncepta maksimalne iskoristivosti namirnica, igranja okusima i kombinacijama, ali i kreativnosti. Međutim, oba su specijalizirani većinom za more. Dino Galvagno svakako je među predvodnicima hrvatske visoke kuhinje, uz njega, naravno, i Tom Gretić", kaže.

Novčanu nagradu od 200 tisuća kuna iz MasterChefa još nije potrošio.

Namjerava je, kaže, "pametno uložiti, a nikako potrošiti".

"Moram mnogo toga naučiti, vidjeti, a novčana nagrada će uvelike pomoći prilikom toga", ozbiljan je.

Pročitajte više