Počeo Celebrity Big Brother: Silikoni, priče o dijetama i samoreklama

"JEDNA raskošna kuća, tri posebna tjedna, osam slavnih stanara", krilatica je to prvog hrvatskog Celebrity Big Brothera koji je upravo krenuo na RTL Televiziji, a koji će u naredna tri tjedna ugostiti natjecatelje iz svijeta mode, glazbe i televizije - Ivu Jerković, Marka Grubnića, Danijelu Dvornik, Nevena Ciganovića, Salome, Sandija Cenova, Marinu Orsag i Ivicu Kovačevića.

S ružičastom perikom u maniri Britney Spears, prvi je u BB Kuću ušao stilist Neven Ciganović, koji se zbog ovog projekta nakratko vratio iz SAD-a i napustio "brojne projekte". "Donio sam dašak Hollywooda. Kaj mi taj mikrofon guraš u facu?!", rekao je u stilu prave dive Cigi koji će u showu pozornost sigurno plijeniti nekonvencionalnim izjavama.

Najveća anonimka prve sezone Celebrity Big Brothera, članica komičarske skupine "Sve 5" Marina Orsag, pridružila se slavnom stilistu te s njim pod rukom zakoračila u njihov trotjedni dom. "Ako ispadnemo glupi, Bože moj, svi smo mi ljudi. Super je promocija, super je lova, pa zašto ne?", obrazložila je svoje razloge sudjelovanja.

Salome nas senzibilira po pitanju transvestita

Nenad Ćuća-Žentil poznatiji kao transvestit Salome svakako je najkontroverzniji sudionik (ajde dobro, sudionica) prve sezone CBB-a. "Hoću da Hrvatska vidi da smo mi zapravo normalni", rekla je voditelju Marku Lušiću, što bi značilo da će se u sljedeća tri tjedna boriti za prava transvestita, vjerojatno sljedeći trag Hrvoja Šoštarića, BB dive koja je pokušala senzibilirati javnost po pitanju homoseksualizma.

Avantura, strah i znatiželja - tako je svoj ulazak u Kuću opisao Marko Grubnić, za kojeg je Antonija Blaće rekla da bi, zahvaljujući showu, mogao postati "Modni Lav". U publici su za njega vrištale i poznate domaće manekenke, među kojima je najglasnija bila njegova najbolja prijateljica Antea Kodžoman, a Grubnić je voditelju prije ulaska u Kuću otkrio kako je "namirio sve pjevačice, glumice i manekenke". Valjda je mislio na odjeću, a ne na redaljku.

"Briga oko cigareta jedino je što bi me u Kući moglo izbaciti iz takta", otkrila je Danijela Dvornik, najstarija CBB stanarka koju je u publici podržavao suprug Dino. "Oni jedva čekaju da se malo odmore od mene, ali bogme i ja od njih. Sve sam im skuhala tri tjedna unaprijed. Sve je pod kontrolom, ali falit će mi", rekla je Danijela, a Dino je javnost zamolio da ju zadrži u showu kako bi "mogao dovršiti ploču", što bi po njegovom značilo - tri tjedna bezbrižno igrati Playstation.

"Tek sad vidim u što sam se uvalila. Probat ću izgurat ovo kao muško", rekla je prije ulaska u Kuću Iva Jerković, koja je u borbu za glasove gledatelja odmah krenula žestoko - unatoč niskoj temperaturi, pojavila se oskudno odjevena, a nekoliko je puta ponovila kako su je na sudjelovanje u projektu dugo nagovarali frendovi Ciganović i Grubnić. Klanovi su u ekipi, po svemu sudeći, već formirani.

Za glazbu u Kući bit će zadužen Sandi Cenov, koji se nada da će među poznatim kolegama dobiti inspiraciju za nove pjesme. Obzirom da sa sobom nosi gitaru, pretpostavljamo da ćemo u narednim tjednima svjedočiti glazbenim (ne)sposobnostima veselog osmerca, a Sandiju su, obzirom na njegovu megapopularnost, dopustili da u Kuću unese i svoj omiljeni rekvizit - lulu. "Nisam političar da me moraju slušati. Tko me hoće slušati, neka me sluša", rekao je Sandi prije ulaska u Celebrity Big Brother.

"Mislim da u Kući ovog puta neće biti seksa, pa valjda se možemo suzdržati tri tjedna", rekao je Ivica Kovačević, koji CBB doživljava kao veliki izazov, "obzirom da nikad nije živio s nekim ljudima". Kako kaže, na sudjelovanje ga je potakla činjenica da mu sve miriši na "trotjedni plaćeni godišnji odmor", a bodriti ga je došla vjerna pratiteljica Snježana Mehun koju on odmilja zove Sneki. U Kući će mu, kaže, najviše nedostajati kompjutor.

Prve spike: Koje ogledalo više deblja i kako smršaviti u tri tjedna

Kao što smo i očekivali, novi BB stanari svoje su trotjedno druženje započeli pričom o izgledu, hrani, ugljikohidratima i dijetama za kojima će u showu eventualno posegnuti. Danijela Dvornik izrazila je zgražanje prehranom prethodnih stanara te je svojim cimerima obećala kako će, uz asistenciju transvestita Salome, kuhati zdravu hranu.

Sudeći po prvim temama koje su načeli, očekuje nas tri tjedna glupih izjava i jadnih pokušaja samoreklame koji su u zapadnom svijetu već stara vijest, no u Hrvatskoj će, obzirom da je ovo prvi reality show s poznatim osobama, svakako plijeniti pažnju, pa i izazivati polemike. Rekli bi naši stari - nek' se ljudi vesele!

Dorijan Klarić
Foto: Kristijan Horvat

Pročitajte više