Uložio je 200 dolara u posao kojim se svatko može baviti, a za tri mjeseca zaradio je prvi milijun

Foto: Facebook

TREVOR CHAPMAN radio je kao predstavnik kompanije koja se bavila prodajom solarnih postrojenja. Iako mu je posao išao dobro i s vremenom se proširio na tri države,
Trevoru je nedostajalo vremena koje bi posvetio obitelji, prenosi CNBC.

Tada je odlučio pokrenuti internetski biznis i sa samo dvjesto dolara početnog kapitala osnovao stranicu LDSman.com na kojoj je počeo prodavati neobične sitnice poput radničkih hlača od kevlara, ležaljki na napuhavanje, fidget spinnera i slično.

Za samo tri mjeseca došao je do svog prvog milijuna i to ulažući samo sat i pol vremena u posao svakog tjedna.

Ovo ga je iskustvo naučilo da internetska prodaja donosi najbolje prihode s obzirom na količinu utrošenog vremena.

"Ne morate odustati od posla koji trenutno radite kako biste se posvetili internetskoj prodaji, pa je rizik manji", objašnjava.

Troškovi ulaganja su bili vrlo mali. Internetsku domenu je kupio za samo tri dolara, a za otvaranje stranice za prodaju iskoristio je promotivnu ponudu koju je platio samo 14 dolara. Stranicu je lansirao 11. studenog 2016., a oglašavanje na Facebooku je plaćao sto dolara dnevno.

Nije mu sve krenulo glatko, prvo se odlučio za krivi proizvod, umjetnička djela religiozne tematike. Za samo deset sati shvatio je da takva ponuda ne donosi profit. Proizvod i ciljana grupa bili su prespecifični da bi za kratko vrijeme zaradio novac.

Shvatio je da se mora usredotočiti na zanimljivije proizvode. 2017. ležaljke za napuhavanje postale su vrlo popularne. Chapman nije bio jedini koji ih je nudio, ali posao mu je dobro krenuo. Kupovao ih je u Kini za samo pet dolara, a prodavao za šezdeset. Također je otkrio kineske tvrtke koje proizvode isporučuju direktno kupcima, pa ih nije morao niti uvoziti niti pakirati.

U samo dva tjedna zaradio je deset tisuća dolara, a u samo dva mjeseca profit mu je iznosio 48 posto.

Zbog problema s kineskim partnerima koji su kvalitetne ležaljke zamijenili jeftinijim proizvodom, otvorio je skladište u SAD-u i zaposlio petero ljudi.

Tek tada je odustao od posla sa solarnim panelima.

Trenutno je u poslu otprilike šest mjeseci, a zaradio je oko dva milijuna dolara. Također, Trevor drži seminare na kojima uči ljude o pokretanju internetskog biznisa.  

Pročitajte više