Počeo peti Croatian Travel Festival: Evo u čemu će uživati ljubitelji putovanja

Screenshot: YouTube

CROATIAN Travel Festival ove godine doživljava svoje peto izdanje i to je razlog za veliko zadovoljstvo organizatora, Hrvatskog kluba putnika. Od 12. do 15. svibnja Šibenik će ponovo biti mjesto okupljanja zaljubljenika u putovanja. Festival koji donosi samo lijepe priče i ove će godine brojnoj publici omogućiti da uživo posluša predavanja poznatih putnika i putopisaca te da pogleda brojne galerije predivnih fotografija i nasmije se simpatičnim video materijalima.

Pričom o životu u Americi CTF će otvoriti Mate Skračić, a nakon njih toplu volontersku priču iz kenijskog sirotišta ispričat će Katarina Radnić i Sanja Sulje. Vedran Mlikota će s publikom podijeliti svoja iskustva s putovanja s Leom Lemešićem i Stipom Božićem, Saša Pjanić provozat će publiku Saharom. Tomislav Desk i Nada Miličić, odvažili su se na ništa manje ludo putovanje – električnim skuterima od Kine do Hrvatske, a Snežana Radojičić biciklom je krenula na putovanje života...

Nerijetko se dogodi da se oduševljeni reakcijama nakon prvog gostovanja na CTF-u, brojni putnici odluče vratiti i s publikom podijeliti iskustva s novih putovanja. Tako se ove godine vraćaju Ivona Bačelić Grgić koja će ispričati priču o Islandu, Matej Perkov čija će priča o usponu od plaža Atlantika do vrhova planina, oduševiti sve penjače te Jurica Galić koji u Šibenik ove godine dolazi u pratnji prijatelja Tonija Marušića kako bi predstavili svoju „Indokinesku avanturu“. Biciklistički klub „Pedalinac“ također ove godine ponovo dolazi na CTF, a Mladen Gaćeša će ispričati kako izgleda vožnja biciklom od Zagreba do Pekinga.

Festivalskim „veteranima“ sada se već uz Jasena Boku, koji će ove godine pričati o fascinantnom Iranu, mogu nazvati i Goran Subašić- Veliki Gogo koji će prenijeti oduševljenje otkrivenim ljepotama podmorja Indonezije i Filipina te Hrvoje Jurić čija su publika podjednako obožavatelji putovanja i biciklizma. On će ove godine, na pozornici smještenoj na trgu Ivana Pavla II, pričati o iskustvima s vrlo zahtjevne ekspedicije tijekom koje je pedalirao na Nordkapp.

Uz Jurića na CTF ove godine stižu još tri Hrvoja. Dvojica, Hrvoje Šalković koji će pričati o svojem doživljaju Burme te Hrvoje Ivančić, čija su tema „Bliski istok i Sirija“, također su „povratnici“, što i organizatora i publiku iznimno veseli. Treći, Hrvoje Rupčić, publici poznatiji kao glazbenik iz benda „Cubismo“, predstavit će se i kao putnik koji se motorom zaputio na avanturističko putovanje do Kavkaza.

Uz predavanja festival nudi i dobru zabavu uz bogat glazbeni program u klubu Azimut. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Udrugom vodiča Mihovil i ove se godine organizira besplatno razgledavanje povijesnog djela Šibenika.

Treći put zaredom u okviru Croatian Travel Festivala održat će se i dodjela „Nagrade Dijana Klarić“. Za nagradu koja je ustanovljena u spomen na mladu šibensku putnicu, izborit će se pobjednici natječaja na kojeg su se kandidati prijavljivali u pet kategorija: najbolji putopis,najbolja fotografija, najbolji video, najbolji putopisni projekt i putnik/putnica godine. Za nagradu se natječe i Indexov kolumnist Vedran Buble sa serijom putopisa "Azijski šund". Također, Indexova reporterka Dea Redžić je u suradnji s portalom i Hrvatskim klubom putnika snimila mini-dokumentarac na putovanju kroz Peru i Boliviju.

Svečana dodjela nagrada u svim kategorijama održat će se 14.svibnja u 17:30h u HNK Šibenik. Puni program festivala možete pogledati na njegovom Facebook profilu ili web stranici.

Pročitajte više