Poduzetnik uručio 900 otkaza videopozivom i rekao: Nije prvi put da sam napravio ovo

Foto: TikTok

AMERIČKI poduzetnik Vishal Garg, koji stoji iza kompanije imena Better.com, bez ikakvog upozorenja ili prethodne najave otpustio je 900 svojih zaposlenika. Sve ih je okupio na videopozivu na Zoomu samo nekoliko tjedana prije Božića i obavijestio ih da više ne rade za njega.

"Dolazim s lošim vijestima. Tržište se promijenilo, kao što znate, i mi mu se moramo prilagoditi kako bismo preživjeli i kako bismo, nadajmo se, nastavili napredovati i ispunjavati svoju zadaću. Ovo nije vijest koju ćete htjeti čuti. Ali na kraju je to bila moja odluka i htio sam da je čujete od mene. Bila je to zaista jako, jako izazovna odluka koju sam morao donijeti", započeo je svoje obraćanje, piše The Sun.

"Znam da ovo ne želite čuti, ali svi koji su prisutni na ovom sastanku su dio nesretne grupe koja je dobila otkaz. Vaš radni odnos odmah završava. Ovo nije prvi put da sam napravio ovo. Zadnji put kad se to dogodilo sam plakao, nadam se da ću ovaj put biti jači", dodao je.

@wanderellaco #fyp #laidoff #savage ♬ original sound - Wanderella

Video dijela njegovog govora tijekom Zoom sastanka podijeljen je na TikToku. Nakon što je snimka procurila u javnost, Garg je optužio stotine zaposlenika, koji su proglašeni viškom, da svojom neproduktivnošću kradu od svojih kolega i klijenata. 

"Znate li da je najmanje 250 otpuštenih ljudi radilo u prosjeku dva sata dnevno dok im je bilo plaćeno kao da su radili više od osam sati? Krali su od vas i krali su od naših klijenata, koji plaćaju naše račune. Obrazujte se", rekao je Garg. 

Poslije je Kevin Ryan, financijski direktor kompanije, rekao da su otpuštanja u ovo doba godine bila potresna. Također, Vishal Garg je u studenom 2020. godine zaposlenicima poslao mail u kojemu im je rekao da su "prokleto spori" i da su "gomila glupih dupina".

Gargova firma bavi se hipotekama, a prošlog mjeseca dobili su financijsku potporu od 750 milijuna dolara od banke kako bi mogli nastaviti poslovati. Vrijednost tvrtke procijenjena je na 7 milijardi dolara. 

Pročitajte više