Pogled iznutra - Opel Astra vs VW Golf

POSLJEDNJIH nekoliko tjedana rivalstvo Opela i Volkswagena dostiže vrhunac. Kako obje marke uskoro predstavljaju za njih najvažnije novitete, svaki korak budno se prati. Najnoviji potez je objavljivanje fotografija interijera.

I po drugi put u Opelu su bili nijansu brži, pa čak i hrabriji. Prve fotografije Astrine unutrašnjosti potvrđuju službene navode u kojima se spominje veliki napredak u kvaliteti. Kombinacija detalja viđenih na nedavno predstavljenoj Merivi i Signumu vidljiva je i na novoj generaciji Astre.

Masivna prednja armatura daje dojam sigurnosti i čvrstine, a već i putem fotografije je vidljivo da je doista kvaliteta izrade među najvišima u klasi. Dojam tek narušavaju nespretno oblikovane ručice iza upravljača i pomalo klasično oblikovana središnja konzola. Iz Vectre je posuđen i naknadno dorađen Infotainment susta s zaslonom pozamašnih dimenzija.

Volkswagen , je baš kao i Opel, javnost iznenadio napretkom načinjenim u odnosu na prethodni model. Novi Golf također je mnoga rješenja u unutrašnjosti preuzeo iz ostalih modela u gami, prije svega tu mislimo na Touran i Audi A3.

Prednja armatura u dvije nijsanse i kontrest boja, uz masivnu središnju konzolu, daju dojam luksuza. Trokraki upravljač je sportski skrojen, a mjerni instrumenti su obrubljeni imitacijom sjajnog metala. Zadržano je plavo osvjetljenje, a kontrole Climatronic sustav prebačene su na centralni zaslon.


Pročitajte više