Pogledajte video: Bili smo na svadbi hrvatskog dizajnera koji je promijenio spol

Foto/Video: Index

TRANSRODNA modna kreatorica Romana Taylor i njen odabranik Marko Jurin vjenčali su se u petak navečer u Zagrebu. Ceremonija se održala u Staroj gradskoj vijećnici, a obredu je prisustvovao uzak krug njihovih najbližih. 

Romana je prije promjene spola bila poznata kao modni kreator Robert Bantić - Robantico, a svojevremeno je odijevala brojne poznate Hrvatice. Pozornost javnosti ponovo je dobila nakon što je objavila da se upustila u proces promjene spola, nakon čega su uslijedili brojni napadi i više puta je bila pretučena. 

U međuvremenu je Romana na društvenim mrežama prikupila veći broj sljedbenika koji su pratili njeno putovanje, a na samom kraju tranzicije uspjela je izboriti da pred matičara sa svojim Markom stane kao punopravna žena. Kad je čula svoje ime uz Markovo prezime, nije mogla suspregnuti suze. 

"Osjećam se kao prava heroina u pravom smislu te riječi. Ostvarila sam svoja prava, a to je bio jako težak put. Sad imam sva zakonska prava kao žena, sklopila sam heteroseksualni brak. Pri kraju sam tranzicije i sretna sam", rekla je Romana za Index. 

"Ja sam presretan da mogu biti uz moju ratnicu. Od prvog dana kad sam došao, nisam više nikad otišao. Rekla je da mi pripada i to je bilo to. Sad zajedno idemo", rekao je Marko ne skidajući osmijeh sa lica. 

Romana je za svoje vjenčanje sama kreirala dvije vjenčanice, a u posljednji tren se odlučila za crnu čipkastu haljinu sa zelenim detaljima, dok je Marko došao u opuštenoj kombinaciji majice s printom i kožne jakne. 

Pročitajte više