Pogodila ih kriza: Ceca, Brena i Severinin svekar uzeli pomoć države od 250 eura

Foto: Instagram, 123RF

I SRPSKE estradne zvijezde odlučile su iskoristiti financijsku pomoć koju im država pruža zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa, a koja za tri mjeseca iznosi 90.000 dinara (750 eura) za jednog zaposlenog.

Na početku pandemije Srbija je odlučila srednjim i malim poduzećima uplatiti tri puta po 250 eura, za travanj, svibanj i lipanj, kako bi lakše podnijeli financijsku krizu zbog uvedenih mjera.

Tu su privilegiju iskoristili i brojni pjevači, odnosno svi oni koji imaju registrirane tvrtke na svoje ime.

Na popisu onih koji su dobili novac od države su Ceca Ražnatović, Neda Ukraden, Vlado Georgiev, Saša Popović, "Grand", Lepa Brena, Nikolija Jovanović, Relja Popović, Teodora Džehverović, Stefan Đurić Rasta, Dragan Kojić Keba.

Ceca je od države zatražila isplatu minimalne plaće za petero zaposlenih. Mjesečno je to 1250 eura, odnosno 3750 za cijeli period. 

Neda Ukraden je 16. travnja otvorila namjenski račun u banci preko kojeg joj je država uplatila tri puta po 250 eura. Isto su napravili Dragan Kojić Keba, Nikolija Jovanović, Relja Popović i Teodora Džehverović. 

Lepa Brena dobila je pomoć od 5250 eura jer u svojoj prodavaonici pljeskavica Big Rori ima sedmero zaposlenih, uključujući i sebe kao vlasnicu.

Pročitajte više