Pohlepni gmaz pojeo loptice za golf jer je mislio da su kokošja jaja

Ilustracija: Instagram

POHLEPNI varan našao se u nezgodnoj situaciji nakon što napad na kokošinjac nije prošao kako je planirao.

Lace monitor nazvan Tiger upao je u nevolje nakon što je progutao ono za što je mislio da su kokošja jaja u australskom Billinudgelu. Kad je čuvar, Lachlan, otvorio vrata kokošinjca, vidio je jako puno guštera, prenosi news.com.au.

U normalnim okolnostima savjet bi bio da se gušter pusti na slobodu, ali Lachlan je primijetio nešto što ga je jako zabrinulo. Naime, on je stavio šest loptica za golf u kutiju kako bi potaknuo kokoške da liježu jaja baš tamo, no kad je našao Tigra, nije vidio loptice.

Odmah je pozvao Australsku organizacija za spašavanje divljih životinja, oni su ga odveli u bolnicu na rendgenski pregled, a rendgen je pokazao šest loptica za golf i tri jaja u varanovom želucu.

Osoblje u bolnici tad je moralo odlučiti hoće li pričekati da vidi hoće li Tiger probaviti loptice ili će morati na operaciju. "Dok se to čekalo tijekom noći, Tiger je imao vlastiti plan", napisali su iz udruge. Naime, on je uspio povratiti svih šest loptica i jaja preko noći, što je obradovalo sve zabrinute, s obzirom na to da bi operacija zahtijevala skrb za Tigera i preko zimskih mjeseci.

Brza reakcija varana značila je da je mogao biti pušten već idući dan.

Veterinar Michael Pyne za AAP je izjavio kako je uobičajeno za farmere da stavljaju u kokošinjce loptice za golf. Rekao je kako će guštera nakon tog obroka "malo boljeti želudac". "On bi znao da nešto nije u redu, recimo to tako", rekao je.

 

Pročitajte više