Pokazala kako se boomeri i generacija Z ponašaju u restoranu, video izazvao raspravu

Screenshot: TikTok

Konobarica Kate je izazvala raspravu nakon što je na TikToku objavila video u kojemu navodi ključnu razliku u ponašanju pripadnika generacije Z i boomera u restoranu.

Različito ponašanje u restoranu

Poslužila je petero boomera i šestero ljudi iz generacije Z. Prvo je pokazala kako izgleda stol nakon što su boomeri završili s jelom. "Ovo je stol za kojim je bilo petero boomera. Već sam maknula neke tanjure", rekla je. Na tom stolu vidljivo vlada kaos. Napola je pojedena hrana i sve je razbacano.

Zatim je pokazala stol za kojim je bila generacija Z. Za njihovim stolom nije bilo nereda, već su mladi za sobom sve pokupili i stavili prljave tanjure i čaše na hrpu na kraj stola kako bi konobarima olakšali pospremanje. 

@katebrande

“They get paid to do that” VS “we know restaurant life is hard, here, let us help you out”

♬ original sound - Kate

"Plaćeni su da to naprave vs. znamo da je rad u restoranu težak, pomoći ćemo vam", napisala je Kate u opisu. Ispod njenog videa u komentarima je nastala rasprava. Neki tvrde da je posao konobara da počisti stolove nakon što gosti odu, dok drugi govore da vole pomagati drugima i olakšati im.

Video izazvao raspravu

"Uvijek počistim za sobom u restoranu. Konobari već rade težak posao, pa zašto ne pomoći?", "Nije istina. Boomer sam, uvijek počistimo i ostavimo velike napojnice", "Pošteno je staviti sve tanjure na jedno mjesto prije nego što napustiš restoran", "Ne kužim što želiš reći? To je svakako tvoj posao", "Ali to je doslovno tvoj posao", "Zašto očekuješ da ti gosti pomažu, zar nisi sposobna to sama napraviti? Ako ti se ne sviđa posao, promijeni ga", "A tko je ostavio veću napojnicu?" neki su od komentara ispod videa. 

"Znam da je posluživanje i čišćenje moj posao, samo kažem da je lijepo od njih što su počistili za sobom", zaključila je Kate.

Pročitajte više