Pokazali smo ljudima vodič za ženidbu iz 1932. Pogledajte reakcije

Foto: Index Video

Nedavno smo pisali o knjižici iz 1932. godine, pod nazivom Djevojke koje ne treba ženiti – opomene i savjeti, u kojoj se nalaze za današnje vrijeme bizarni savjeti o tome kako izabrati bračnu partnericu. Savjeti iz knjige privukli su dosta pažnje na društvenim mrežama, stoga smo Zagrepčanima pročitali neke od njih i pitali ih za mišljenje.

"Prvi znak raspoznavanja neprikladne udavače treba se tražiti u njezinoj obitelji", jedna je od dosjetki autora knjige. "Odlično, apsolutno. Žene totalno mogu utjecati na to kakva im je obitelj", sarkastična je bila jedna prolaznica. "Sigurno da sve polazi od obitelji, ali ne mora značiti", komentirao je autorovu primjedbu jedan mladić.

@index.hr Prolaznicima smo čitali vodič iz 1932. o "djevojkama koje ne treba ženiti" #indexhr #brak #vox #zagreb #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Čovjek se može oženiti i djevojkom koja ima par sestara. Ali ako je jedina kći, tu su slabi roditelji i to je izumiruća familija", navodi dalje autor u knjizi. "Mislim da je to čista glupost. Mislim da se može ženiti kako god želi. Razumijem da je ovo dosta staro, bilo je malo drugačije, možda nije bilo puno ljudi pa se trebalo razmnožavati više i bio je kraći životni vijek", rekao je jedan mladić.

"Ovaj vodič se više ne prati"

"Mesnate, vlažne usne pokazuju lakomost, žudnju za uživanjem, požudu za novcem... Debele usne nalaze se kod žena koje imaju smisla za gruba seksualna uživanja...", još je jedna "mudrost" iz knjige. "Zanimljivo, vidi se da je iz 1932.", rekao je jedan mladić.

"Što ženu čini lijepom? Tijelo bez dlake, vitak zglob ruke, mala ruka i ključna kost, vitak stas, široki kukovi, ispupčeni i okrugli guzovi, malo dlake ispod pazuha i na preponama, mali prsti na nozi..", navodi dalje autor knjige. "Žena ima raznih i sve su lijepe ako su iznutra sigurne u sebe", rekla nam je jedna gospođa.

"Nemam što za reći osim da se ovaj vodič više ne prati", rekao je jedan prolaznik. "To su možda čak i sada standardi kod nekih muškaraca, pogotovo ovih mlađih što su napaljeni pa žele svašta nešto, ali poslije se to mijenja. Ne sviđa mi se ovo baš, ja bih htio što prije oženiti neku curu jer život je kratak, ali treba ga što bolje živjeti", zaključio je jedan mladić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.