Pokrenuta velika akcija za 7 obitelji iz Hrvatske. Cilj je prikupiti 500.000 eura

Foto: Press

Bruno Lerotić organizirao je veliku akciju prikupljanja iznosa od 500.000 eura, kojim, navodi se u akciji, planira pomoći čak sedam obitelji u teškom financijskom stanju te jednom azilu u Ogulinu.

Lerotić se već neko vrijeme bavi sličnim akcijama na svom Instagramu profilu, a pošto je trenutno više obitelji kojima je potrebna pomoć, organizirana je jedna velika akcija kako bi prikupili sve potrebno.

Za koga se prikuplja pomoć?

Prva obitelj, za koju je u cilju osigurati stambeno pitanje, sastoji se od šestero djece koja su bez oba roditelja. Stan u kojem se trenutno nalaze, ali iz njega moraju iseliti, naslijedili su od čovjeka za kojega se njihov otac brinuo do same smrti. Ubrzo nakon nasljeđivanja stana saznali su kako je taj stan bio jamstvo duga, zbog čega moraju iseliti iz njega.

Drugoj obitelji, s čak osmero djece, potreban je kombi kako bi lakše mogli odlaziti na zdravstvene preglede. Dvoje djece bori se s teškim zdravstvenim problemima, a njihova majka ima teški oblik epilepsije te im je potrebno olakšati odlaske u bolnicu.

Među ovim tužnim slučajevima, pronašao se i jedan koji je čak prvi u Hrvatskoj. Radi se o malom dječaku Noi koji sada ima 3 godine. Noa je rođen kao zdravo dijete, ali ubrzo nakon rođenja dobio je meningitis koji je uspio preboljeti, ali ta pobjeda nije dugo potrajala. Noa je tako, sa svoje tri godine, postao prvo dijete u svijetu koje je dva puta oboljelo od istog uzročnika meningitisa. 

Posljedice ove teške bolesti za Nou su sljepoća, poremećaji spavanja, hidrocefalus i hipotonija. Noina majka Marija je samohrana, na rubu preživljavanja te zbog toga svome sinu ne može osigurati potrebne uvjete za život. Iz ove akcije cilj je osigurati im stambene uvjete, kako bi im olakšali teške dane u borbi protiv bolesti.

S teškim bolestima bori se i dvočlana obitelj majke i sina, koji su teške žrtve obiteljskog nasilja. Kada su pobjegli od zlostavljača, njezin otac joj je ustupio kuću u kojoj su živjeli, ali ju je ubrzo i prodao drugim ljudima bez da je obavijestio majku i sina. 

Majka se borila s teškim posljedicama fizičkog nasilja, zbog kojih je u završila u bolnici, a nedugo zatim joj je dijagnosticiran rak dojke i štitnjače. Trenutno je cilj prikupiti novčanu potporu kako bi im se osiguralo mjesto stanovanja te zatvorili dugovi koji su nastali zbog liječenja i otplatiti kredit koji je bivši muž podigao na ženino ime.

Tu su još tri obitelji koje su žrtve obiteljskog nasilja, a ujedno se i djeca bore sa zdravstvenim problemima. Želja je pomoći im zatvoriti dugove koji su nastali zbog liječenja. Među potrebitima pronašao se i jedan azil iz Ogulina, kojemu se želi pomoći u rješavanju financijskih problema i prilagođavanju uređenja kako bi mogli svojim životinjama pružiti što je moguće bolje uvjete života.

Sve ide preko udruge Chef kuha doma

Sve donacije prikupljat će se preko udruge Chef kuha doma te će se nakon završene akcije raspodijeliti svim navedenim obiteljima, ovisno o potrebama. Barkod na plakatu automatski je generiran na iznos od 10€, ali svatko taj iznos može promijeniti i uplatiti koliko može i želi, prema svojim mogućnostima.

Dosad je prikupljeno preko 100 tisuća eura.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.