Pokušao preplivati 171 km bez zaustavljanja pa pokazao kako mu izgledaju ruke

Foto: Instagram

BRITANSKI pustolov Ross Edgley pokušao je oboriti svjetski rekord u najdužem uzastopnom plivanju, nadajući se da će uspjeti preplivati 171 km bez zaustavljanja u Trazimenskom jezeru, inače najvećem jezeru u srednjoj Italiji. 

Pokušaj obaranja svjetskog rekorda 

Njegov podvig počeo je ovog tjedna, a na njega se odvažio samo devet mjeseci nakon izlaska iz bolnice, nadajući se da će po drugi put oboriti svjetski rekord. 

Trebalo je to biti najdublje uzastopno plivanje u jezeru bez ikakve pomoći sa strane, no njegov pokušaj prekinut je zbog "brutalnih uvjeta" koji su uzrokovali brojne zdravstvene probleme, uključujući i rizik od oštećenja bubrega. 

Njegova avantura prekinuta je u trenutku kad je preplivao 70 km, a temperatura vode dosegnula je 33°C, dok je toplinski val zahvatio područje, a stručnjaci su predviđali porast temperature do rekordnih 47°C. 

Pokazao u kakvom je stanju  

U objavi na Instagramu, Edgley je zahvalio svojim obožavateljima na njihovoj podršci, a uz poruku, 35-godišnji pustolov pokazao je kako izgledaju njegove ruke i noge, naborane do neprepoznatljivosti zbog dugog boravka u vodi. 

"Bez obzira na to, pokušali smo i tim je bio nevjerojatan, ali je avantura prekinuta na oko 70 km zbog toplinskog udara i zabrinutosti od dehidracije i oštećenja bubrega! Idem se odmoriti i pojesti pizzu, ali htio sam (opet) reći puno hvala", napisao je.

Nije mu prvi podvig 

Ovo nije prvi put da je Edgley pokušao takav podvig. Prošle je godine plivao u jezeru Loch Ness nevjerojatnih 59 sati (ili 79 km) prije nego što je povučen iz izazova zbog medicinskih razloga. 

Edgley je završio u bolnici zbog hipotermije, otkazivanja bubrega i celulitisa (bakterijske infekcije) uzrokovanog osipom od ronilačkog odijela. 

Britanski pustolov 2018. je postao prvi čovjek u svijetu koji je isplivao 2865 kilometara oko Velike Britanije, za što mu je trebalo pet mjeseci.  

Pročitajte više