Pozvala policiju u šumu zbog sumnje na bombu, svi se iznenadili onim što su pronašli

Foto: EPA/Hauzenberg polizei

POLICIJSKI vod za bombe u Bavarskoj odjurio je u jednu šumu zbog poziva žene koja je posumnjala da je vidjela ručnu bombu. 
Žena koja je bila na džogiranju upozorila je policiju na moguću ručnu bombu u vreći, a policija je odmah skupila ekipu i izašla na teren, piše DW.

Detonacijski tim koji je stigao na mjesto događaja u šumi, u blizini bavarskog grada Passaua, blizu austrijske granice, na kraju je otkrio da je predmet zapravo seksualna igračka.

Žena je primijetila taj predmet u prozirnoj vrećici u kojoj se nalazilo i nekoliko drugih predmeta, izvijestile su u utorak novine Passauer Neue Presse.

Pomnim pregledom otkriveno je da je predmet lažna granata, izrađena od gume.

U vrećici su bila dva neiskorištena kondoma i prazna bočica lubrikanta, kao i USB kabel, pa je policija brzo posumnjala na stvarnu prirodu "bombe". Policajci su proveli brzu internetsku istragu kako bi provjerili svoju teoriju.

"Pretraga na internetu potvrdila je sumnju", rekla je policija u priopćenju za javnost. "Zapravo postoje seksualne igračke u obliku ručnih bombi i to je bila stvar s kojom smo ovdje imali posla."

Na temelju stanja vreće policajci su zaključili da su predmeti bačeni relativno davno.

 

 

Pročitajte više