Policija istražuje smrt Matthewa Perryja. Pokušavaju otkriti tko mu je dao ketamin

Foto: Profimedia

Glumac Matthew Perry preminuo je u listopadu prošle godine, a oko njegove smrti vodi se istraga. Kako je glasnogovornik mrtvozornika u Los Angelesu rekao, Perry je umro od posljedica konzumacije ketamina i utapanja.

Policija Los Angelesa i Uprava za suzbijanje droga istražuje smrt jer je još uvijek otvoreno pitanje - tko je Matthewa opskrbio ketaminom. 

Istraga traje mjesecima, a ispitane su ključne ličnosti iz Hollywooda, rekao je izvor za TMZ. Rekli su da je za one kojima su istražitelji pristupili "poznato da imaju povijest upotrebe ili zlouporabe droga".

Izvor je rekao da oni s kojima se razgovaralo "nisu nužno stvarni opskrbljivači ketamina", ali se vjeruje da imaju informacije koje bi mogle dovesti do izvora, odnosno osobe koja je glumcu dala ketamin. Dosad nitko nije uhićen. 

Perryjeva bivša nedavno tražila otvaranje istrage

Njegova bivša djevojka Kayti Edwards prije dva mjeseca zahtijevala je od policije da ponovo otvori istragu jer misli da mu je medicinsko osoblje davalo lijekove. Kaže da je glumac na vrhuncu ovisnosti imao medicinsku sestru na brzom biranju koja mu je donosila lijekove.

Kayti je tada rekla da se okolnosti Perryjeve smrti moraju ponovo razmotriti i poručila policiji da ispitaju medicinsko osoblje "kako bi vidjeli je li imao dogovor s nekim od njih da mu daju malo ketamina sa strane". Kaže da ne vjeruje da je Matthew "kupovao ketamin s ulice". 

>> Perryjeva bivša želi da se opet otvori istraga o smrti glumca, iznijela teške optužbe

Podsjetimo, glasnogovornik mrtvozornika u Los Angelesu rekao je: "Odjel za medicinsku istragu (DME) okruga Los Angeles utvrdio je uzrok smrti 54-godišnjeg glumca Matthewa Langforda Perryja kao akutne učinke ketamina. Čimbenici koji su doprinijeli smrti g. Perryja uključuju utapanje, bolest koronarne arterije i učinke buprenorfina (koristi se za liječenje poremećaja upotrebe opioida)."

Smrt se smatra nesretnim slučajem. Točan način uzimanja droge nije poznat, no strani mediji navode da je Perry prije smrti bio podvrgnut terapiji infuzijom ketamina, navodno zbog depresije i anksioznosti. Obdukcija također napominje da nije bilo "nikakvih znakova traume ili sumnje na zlodjelo".

Pročitajte više